Anasayfa /  Politika

İstanbul'da seçimi neden iptal edildi? İşte İstanbul'da seçimin iptal edilme gerekçesi! video

İstanbul'da seçimi neden iptal edildi? İstanbul'da seçimin iptalinin nedeni belli oldu. Seçimin iptalinin gerekçesi 16 bin sandık kurulundaki usulsüzlük...

Abone ol
Abone ol 06 Mayıs 2019 21:27

İstanbul'da seçimi neden iptal edildi? İşte İstanbul'da seçimin iptal edilme gerekçesi!

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova iptalin gerekçesini şöyle açıkaldı:

"İtirazlarda iki başlığa çok güveniyorlardı. İlk aşamada edindiğim bilgilere göre YSK da seçimin yenilenmesi kararını verirken, sandık kurullarının oluşumuna yönelik usulsüzlükleri ele aldı. Ve seçimin yenilenmesi kararını verdi.

AK Parti iddiası neydi? İstanbul'daki birçok sandık kurulunda; sandık kurulu başkan ve üyelerinin memurlar arasından belirlenmediği iddiasıydı. Kaymakamların hazırladığı listenin, büyük bir kısmının bu seçimde kullanılmadığı, dışarıdan memur olmayan; bankalardan veya özel sektörde çalışanlardan bazı isimlerin görevlendirildiği iddiası vardı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. 43 ismin FETÖ ile bağlantısı tespit edilmişti. AK Parti'nin iddiaları bu yöndeydi.

16 binin üzerinde sandıkta usulsüzlük tespit ettiği yönünde bilgi vardı. Sandıkların geneline bakıldığı zaman, oradan AK Parti veya CHP'nin daha fazla oy almış alması da değerlendirilmemelidir.


Yorumlar