Anasayfa /  Politika

Bomba Seçim Anket Sonuçları: İstanbul'da oy farkı kapandı Ankara'da ise fark açılıyor!

31 Mart Yerel seçimine sayılı günler kalırken araştırma şirketleri anket sonuçlarını açıklamaya devam ediyor! Bomba bir anket sonucu daha açıklandı. Anketlerde İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy farkını kapattığı görülürken Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın oy farkını açtığı ve önde olduğu belirtiliyor.

Abone ol
Abone ol 06 Mart 2019 20:38

31 Mart Yerel seçimine sayılı günler kalırken anket şirketleri seçim sonucunu tahminlerini açıklamay devam ediyorlar. Ençok iki büyük şehir olan İstanbul ve Ankara'nın seçim sonuçları merak ediliyor. Seçim yaklaştıkça yarış kızışıyor ve dengeler değişmeye başlıyor.

Yerel seçimler öncesi yapılan anketlerde İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy farkını kapattığı görülürken Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın oy farkını açtığı ve önde olduğu belirtiliyor. 

31 Mart Yerel seçimine sayılı günler kalırken araştırma şirketleri anket sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Seçim anket sonuçlarına göre; İstanbul'da Ekrem İmamoğlu geride götürsüğü seçim yarışında farkı kapadığı ifade ediliyor. Ankara'da ise anket sonuçlarının büyük çoğunluğu Mansur Yavaş'ın önde olduğunu belirtirken Mehmet Özhaseki'nin en az 5 puan önünde. 

PİAR Araştırma şirketininanketi

PİAR Araştırma şirketinin yaptırdığı 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında anket sonuçlarında Ankara'da CHP'nin büyükşehir adayı Mansur Yavaş yüzde 41,7, Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki'nin 6 puan yönünde.

ORC şirketinni anketi

Yine hükümete yakınlığı ile bilinen ORC şirketinni anketinde ise Mansur Yavaş, Ankara'da seçimi önde götürüyor ve Mansur Yavaş 41,9 ile Özhaseki'nin önünde. Bir başka araştırma şirketi Avrasya'nın seçim anket sonuçlarında Ankara2da Mansur Yavaş, Mehmet Özhaseki'nin 10 puan önünde.

OPTİMAR’ın seçim anketi

OPTİMAR’ın seçim sonuçlarında Mansur Yavaş yüzde 42, Özhaseki ise 31,8 oranında oy alacak olması dikkat çekiyor. Genar'ın seçim anketi

AK Partiye'ye kurumsal olarak çalışan Genar'ın  Genel Müdürü İhsan Aktaş, AK Parti'nin seçim süreçlerinde yapılan anketlerde yüksekten başladığı ancak seçim yaklaştıkça oy oranlarında ciddi bir azalma olduğunu ifade ediyor. Ankara'da yaşanacak Yavaş ve Özhaseki rekabetinde kararsızlara rağmen Mansr Yavaş'ın önde olduğunu açıkladı. 

Gezici'nin seçin anketi

Gezici'nin Ankara için 26 -27 Ocak 2019 tarihlerinde yaptığı ankete göre; Özhaseki 52,7 oranında oy alıyor. Gezici'nin anket sonuçları anket şirketleri tarafından eleştirlmişti. Muhalelef ise bu anket sonuçlarını sert şekilde tepki göstermişti. 

10-16 Şubat 2019 tarihlerinde Pollmark'ın Ankara'da yaptırdığı ve 5 bin 40 kişinin katılımıyla gerçekleşen anketi sonuçlarında Mansur Yavaş'ın oy oranı yüzde 42,1; Mehmet Özhaseki'nin ise yüzde 32.

Saros Danışmanlık'ın seçim anketi

Saros Danışmanlık'ın Ankara'da, bin 620 denekle, 19-28 Eylül tarihleri yaptığı ankette Mansur Yavaş'ın tahmini oy oranı yüzde 46,2, Mehmet Özhaseki'nin ise yüzde 37,9. Bu oranlara kararsızların oyları dağıtıldığında ise Yavaş'ın oy oranı yüzde 54,1'e, Özhaseki'nin oy oranı ise 44,3'e çıkıyor. Ankara'da Mansur Yavaş'ın farklı bir şekilde oy alması bekleniyor. 

AREA'nın seçim anketi

AREA'nın Ankara için yaptırdığı 8-24 Şubat tarihli ankete göreMansur Yavaş, Mehmet Özhaseki'nin 5 puan önünde oy alıyor.  Ankara'da ilçeleri de kapsayan geniş saha araştırması sonuçlarına göre Mehmet Özhaseki için yüzde 38.6, Mansur Yavaş içinse yüzde 43.4 oy oranı çıktı. Kararsızlar dağıtıldığında Mehmet Özhaseki'nin oy oranı 45.5, Mansur Yavaş'ın 51.2 oldu.


Yorumlar