Anasayfa /  Politika

Ak Parti’nin iddiaları asılsız mı? O oylar İmamoğlu'na yazıldı mı?

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak’ın, bazı tutanaklarda Binali Yıldırım’ın oylarının Ekrem İmamoğlu’na yazıldığına yönelik iddiaların asılsız çıktığı ortaya atıldı.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2019 22:24

AK Partiİstanbul İl Başkanı Şenocak’ın, bazı tutanaklarda Binali Yıldırım’ın oylarının Ekrem İmamoğlu’na yazıldığına yönelik iddiaların asılsız çıktığı ortaya atıldı. Sözcü'de yer alan habere göre; YSK’daki tutanaklarda oyların Yıldırım’a yazıldığı öğrenildi.İstanbul’daki yerel seçimlerde Binali Yıldırım’ın oylarının Ekrem İmamoğlu’na yazıldığı iddiası ile AK Parti İstanbul İl Başkanı tarafından ortaya atılan tutanağın yanlış tutulduğu ve sonrasında düzeltildiği ortaya çıktı.

Bağcılar Sancaktepe Mahallesi’nde AK Parti'ye göre usulsüz bir şekilde Ekrem İmamoğlu’na yazıldığı iddia edilen 131 oy, CHP’nin elinde bulunan ve YSK’ya girilen tutanaklarda Binali Yıldırım adına kayıtlı durumda.AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın bugün İstanbul'daki yerel seçimlerde AKP'nin güçlü olduğu ilçelerde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile basın toplantısı düzenledi.

Şenocak, AK Parti'nin bu sandıkta “131” oy almasına karşın YSK sistemine giren sandık sonuç tutanağına “1” olarak giriş yapıldığını iddia etti. Ancak CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın elindeki sandık sonuç tutanağında bu sandıkta AK Parti oyunun “131” olarak girildiği görülüyor. Şenocak'ın kameralara gösterdiği AK Parti oyunun “1” olarak girildiği tutanağın yanlış tutulduğu, daha sonra tutanağın düzeltilerek YSK sistemine AK Parti oyunun 131 olarak girildiği belirtiliyor.Şenocak buradaki oyların CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na yazıldığını öne sürdü ancak CHP'deki ıslak imzalı tutanaklara göre bu oylar Binali Yıldırım hanesine kaydedilmiş durumda. 


Yorumlar