Anasayfa /  Politika

AK Parti'nin 2019 seçim anketinde şok sonuç! AK Parti Ankara'yı kaybediyor!

Reuters’a konuşan ve adını vermeyen bir AK Parti’li yetkili ise Ankara’nın kaybedilme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. AK Parti tarafından yaptırılan 2019 yerel seçim anket sonuçları şaşırtırken partinin en az oy aldığı 30 Mart 2009 seçimini hatırlattı

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2019 11:36

AK Parti tarafından yaptırılan 2019 yerel seçim anket sonuçları şaşırtırken partinin en az oy aldığı 30 Mart 2009 seçimini hatırlattı

2019 yerel seçim anket sonucunda AK Parti'nin oy oranı, 2009 yerel seçimlerini hatırlatan tablo ile aynı olması partilileri şaşırtmış durumda. Siyasi partier anketler yaptırıyor. 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanan partiler, yaptırdıkları anketlere göre  strateji şekillendiriyorlar. AK Parti ise bir yandan da anket çalışmaları ile kamuoyu yoklamaları yapılıyor.

Son yapılan anket sonuçları, Cumhurbaşkanı Eroğan'a ulaştı. Erdoğan'ın masasında olduğu belirtilen ankette kararsızlar dağıtılmadan oy oranı yüzde 34 çıktı. Anket seçim sonuçları; AK Parti'nin bugüne kadarki seçimlerde en az oy aldığı 30 Mart 2009 seçimini hatırlattı. Peki, yaptırılan bu anket sonuçlarına göre yerel seçimlerde İstanbul ve ankara'da hangi parti ve aday kazanıyor? 

Yapılan anket sonuçlarına göre; İstanbul’da partinin oy oranının 10 puan önde olmasına karşın bazı ilçelerin kaybedilebileceği öngörülüyor. Öte yandan Ankara’da ise AK Parti ve CHP adayları arasında ‘başa baş’ bir durum olduğu söz konusu. 

Reuters’a konuşan ve adını vermeyen bir AK Parti’li yetkili ise Ankara’nın kaybedilme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Son MYK toplantısına sunulan anket sonuçlarına göre, partinin oy oranı ülke genelinde kararsızlar dağılmadan yüzde 34 oranında olması partilieri şaşırttı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra bu oranın yüzde 38-39’a çıktığı hesabı yaplıyor. 

1 Şubat tarihinden itibaren kararsızlardaki dağılımın parti lehine ulaşacağı, ‘seçim yatırımı’ projelerin açıklanmasıyla oranın daha da artacağı düşünülüyor. 

Anket sonuçlarına göre ise ittifak amaçına ulaşıyor ve yüzde 52'yi görüyor. Anketlere göre İstanbul’da AK Parti’nin 10 puan farkla seçimi kazanacağı, ancak ilçelerde sıkıntı yaşanabilecek.

Partililer ise, “İstanbul’da seçimi rahat alırız ama daha fazla sayıda kaybedeceğimiz ilçe olabilir, bazı ilçelerde sıkıntı var” değerlendirmesi yapılıyor.


Yorumlar