Anasayfa /  Politika

YSK: Seçime 10 parti katılıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran'daki erken seçime girebilecek siyasi partileri belirledi. YSK'nın seçime girebileceğine karar verdiği 10 siyasi parti arasında CHP'nin, 15 milletvekilini istifa ettirerek TBMM'de grup kurdurduğu İYİ Parti de bulunuyor.

Abone ol
Abone ol 23 Nisan 2018 06:32


24 Haziran'daki seçimlere AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi girecek. Seçime katılacak siyasi partileri YSK Başkanı Sadi Güven yazılı açıklama ile duyurdu.



Açıklamada, TBMM Başkanlığı'nın 22 Nisan tarihli yazılı ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 19 Nisan tarihli yazısı ekinde gönderilen bilgisayar disketinin incelenmesi sonucunda, illerin en az yarısında teşkilatını kurmuş partilerin AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, SP ve Vatan Partisi olarak belirlendiği kaydedildi. TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin de belirlenmesinin gerektiği ve TBMM Başkanlığı'nın yazısında bu partilerin AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti ve MHP olarak bildirildiği ifade edildi.



Açıklamada AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İyi Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi'nin seçimlere girebileceğine karar verildiği belirtildi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven sosyal medyadaki YSK'yi yıpratıcı açıklamalara tepki gösterdi. Güven, "YSK anayasal bir kurumdur, herkese lazımdır. Titizlikle korunmalıdır. Tenkit mutlaka olacaktır, tenkit edilmeyi kabul ederiz, ancak yıpratıcı şekilde, gerçeği yansıtmayan konuşmalar YSK'ya zarar verdiği gibi Türk demokrasisine de zarar vermektedir" dedi.

Kaynak: SABAH




Yorumlar