Anasayfa /  Politika

İnce'den 9.sıradaki adaya tavsiye! "Ankara’dan evini tut"

Muharrem İnce Bursa’da 9. sıradaki adaya seslendi: Ankara’dan evini tut!

Abone ol
Abone ol 01 Haziran 2018 21:22

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Bilecik mitinginin ardından Bursa'da halka hitap etti. Bursa'daki kalabalığı gören İnce, "Bu iş bitmiş. Bursa'dan 9. sıradaki adaya sesleniyorum. Hazır ol, Ankara'dan evini tut. Muharrem Ağabeyim demişti dersin" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bursa’da büyük bir ilgiyle karşılandı. Alandaki vatandaşların coşkusunu gören İnce, CHP’den 9.sıra milletvekili adayına seslenerek, “Bu iş bitmiş. Bursa’dan 9. sıradaki adaya sesleniyorum. Hazır ol, Ankara’dan evini tut. Muharrem Ağabeyim demişti dersin” dedi. İnce’nin bu sözleri alandan büyük alkış aldı.

“ŞEHİTLERİ BİLE BÖLDÜ”

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yapacaklarını da sıralayan İnce, “Seçilir seçilmez OHAL’İ kaldıracağız. Türkiye’de 81 milyon mahkemelere güvenecek. Demirden betondan köprü yapmak kolay ben gönüllere köprü yapıyorum. Senin yaptığın köprüden neden 114 TL’ye geçiyoruz? Bayram günü Demirel’in yaptığı köprüden bedava geçeceğiz de senin yaptığın köprüden neden parayla geçeceğiz? Şehitlerimizi bile böldü. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları farklı sosyal haklara sahip, diğerleri başka haklara. Cumhurbaşkanı olduğumda sağ-sol yok. Hepinizin Cumhurbaşkanı olacağım. Erdoğan bana gariban cumhurbaşkanı adayı diyor. Ben insanları Türk Kürt diye ayırmadım. Alevi Sünni diye ayırmadım. Kadın erkek diye ayırmadım. Benim gönlüm zengin. Onun için dünyanın en zenginiyim ben” dedi. 

“SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”

Verdiği sözlerin arkasında olduğunu ifade eden İnce, “Çiftçiye mazot 3 lira dedim. Esnafın borçlarını yeniden yapılandıracağım dedim. Gençlere 500’er lira gençlik ve cumhuriyet bursu alacaksınız dedim. Her yıl 10 bin öğrenci yurt dışına gidecek dedim. Bunlar benim ve kadromun sözüdür. Emeklilikte yaşa takılanlar, 30 sene prim ödemişsin. Sen gereğini yapmışsın. Şimdi devlet gereğini yapacak. Kamu ihale kanunu 180 kere değiştirdiniz. Niye? Bu ne demektir biliyor musunuz? Devlet 100 liraya yaptıracağı işi 200 liraya yaptırıyor” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK GÜÇ GENÇLER”

“Benim gücüm 29” diyen İnce, “29 ne biliyor musunuz? Türkiye’nin yaş ortalaması. Avrupa’da yaş ortalaması 40. Bundan büyük güç olur mu? Bu ülkenin en büyük gücü gençler. Onları iyi eğiteceğiz. Kindar nesil değil, ileriyi gören nesil yetiştireceğiz. Dindar nesil yetiştirilmesine hiçbir itirazım yok. O ailenin kararı. Ama asla kindar nesil olmaz. Bu vatana ihanettir” dedi.


Yorumlar