Anasayfa /  Güncel

SASA nedir, ne demek? SASA açılımı nedir? SASA şirketinin sahibi kim?

Borsa'da sürekli işlem yapanlar tarafından tanıdık olan SASA merak konusu oldu. Peki SASA açılımı nedir? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 06 Nisan 2023 13:30

Borsa'da sürekli işlem yapanlar tarafından tanıdık olan SASA merak konusu oldu. Peki SASA açılımı nedir? İşte detaylar...

Yatırımı borsadan tercih edenler, hisse senedi alım satım işlemlerini yakından takip ediyor.

Halka arz olan hisselerden almak isteyenler sürekli "SASA" ile karşılaşıyor.

SASA, yatırım yapmak isteyenlerin merak ettiği şirketlerden bir tanesidir.

Borsada SASA nedir?

SASA, polyester, elyaf, filament iplik, polyester bazlı polimerler, özel polimerler ve ara ürünlerde dünyanın önde gelen üreticilerinden bir tanesidir.

Özdemir Sabancı İngiltere'de kimya tahsili yaparken Türkiye'de bir sentetik fabrikası kurmaya karar vermişti. Ardından 1966 yılında Adana'da Sasa kuruldu.

30 Nisan 2015 yılı itibariyle, Sabancı Holding hisseleri ERDEMOĞLU Holding tarafından satın alınarak, ortaklık yapısı % 51 ERDEMOĞLU Holding, % 49 halka arz edilmiş duruma gelmiş oldu.

SASA’nın, Adana’da kurulu merkez işyeri, İskenderun’da hammadde depolama tesisi, İstanbul ve Ankara’da da irtibat büroları vardır.


Forbes'a SASA damgası

SASA'nın piyasa değeri bugün itibarıyla 237.44 milyar lira seviyesindedir.

Forbes hesaplamasına göre İbrahim Erdemoğlu'nun serveti son 1 sene de 3,5 milyar dolar, Ali Erdemoğlu'nun serveti ise 3,2 milyar dolar çıktı.

Yorumlar