Anasayfa /  Foto Galeri

Şartlar belirlendi! İşte Nakdi ücret desteğinin sağlanması için 4 şart

Tam kapanma döneminde, çalışma belgesi olanlar çalışmaya devam edecek. Sokağa çıkma yasağına tabi olanlar mümkünse uzaktan çalışmaya geçecek. Uzaktan çalışmaya uygun olmayan işler için kısa çalışma ve nakdi ücret desteği devreye girecek. Nakdi ücret desteğinin sağlanması için ise 4 şartın mutlaka yerine getirilmesi gerekiyor.

Şartlar belirlendi! İşte Nakdi ücret desteğinin sağlanması için 4 şart - Sayfa 1

17 günlük tam kapanma süresince çalışma hayatındaki muafiyetler belirlendi. Çalışma belgesi alınabilen sektörlerde çalışanlar kapanma döneminde çalışmaya devam edebilecek.

Şartlar belirlendi! İşte Nakdi ücret desteğinin sağlanması için 4 şart - Sayfa 2

Milliyet'ten Cem Kılıç'ın yazısı: 

Muafiyet kapsamında olmayıp sokağa çıkma yasağına tabi olan işyeri ve kişiler için ise ilk tercih uzaktan çalışma. Ancak uzaktan çalışmaya uygun olmayan işler için kısa çalışma ve nakdi ücret desteği devrede. Dün kısa çalışmanın kapanma döneminde nasıl uygulanabileceğini anlatmıştım.

Şartlar belirlendi! İşte Nakdi ücret desteğinin sağlanması için 4 şart - Sayfa 3

Ancak uzaktan çalışmaya uygun olmayan işler için kısa çalışma ve nakdi ücret desteği devrede. Dün kısa çalışmanın kapanma döneminde nasıl uygulanabileceğini anlatmıştım.

Şartlar belirlendi! İşte Nakdi ücret desteğinin sağlanması için 4 şart - Sayfa 4

Bugün ise ücretsiz izin ve nakdi ücret desteğinin kapanma süresince hangi şartlar dahilinde ve kimler için uygulanabileceğini açıklayacağım.