Anasayfa /  Magazin

Şarkıcı Gülşen hakkında mahkemeden flaş karar!

İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2022 16:33

İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Gülşen'in dört ay önceki bir konserinde imam hatiplilere yönelik sözleri sosyal medyada gündem olmuştu.

Cumhuriyet Başsavcılığı gündem olan sözler sonrasında şarkıcı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlatmıştı. 25 Ağustos'ta polis tarafından evinde gözaltına alınan Gülşen, basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısına ifade vermişti.

Hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dava açılan Gülşen ifadesinde, "Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı imamdır. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur" demişti. Gülşen 25 Ağustos'ta tutuklanarak Bakırköy Cezaevi'ne konulmuştu.

Gülşen daha sonra ev hapsi şartıyla tahliye edilmiş ve yaklaşık bir ay sonra hakim karşısına çıkmıştı. Davada verilen ara kararla Gülşen hakkındaki 'en yakın karakola imza verme' şeklindeki adli kontrol kaldırılırken yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verilmişti.

 

Yorumlar