Anasayfa /  Foto Galeri

Sarı ve turuncu alarmlar peş peşe geldi! Meteoroloji'den 17 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji tarafından paylaşılan son verilere göre, Ankara'nın batı kesimlerinin yerel olarak kuvvetli sağanak yağış, İç Anadolu, Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Uzmanlar, sele ve fırtınaya karşı vatandaşların tedbirli olması yönünde uyarılarda bulundu.

Sarı ve turuncu alarmlar peş peşe geldi! Meteoroloji'den 17 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sarı ve turuncu alarmlar peş peşe geldi! Meteoroloji'den 17 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı - Sayfa 2

DOĞAL AFETLERE KARŞI UYARIDA BULUNULDU

Yağışların; Isparta, Burdur, Eskişehir, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Ankara'nın batı kesimlerinin yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Sarı ve turuncu alarmlar peş peşe geldi! Meteoroloji'den 17 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı - Sayfa 3

Rüzgarın genellikle güneyli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, hamlesi 60-80 km/saat) şeklinde eseceği bekleniyor.

Sarı ve turuncu alarmlar peş peşe geldi! Meteoroloji'den 17 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı - Sayfa 4

Buna göre meydana gelebilecek toz fırtınası, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.