Anasayfa /  Foto Galeri

Sarallar operasyonda yeni detaylar: Ünlü isimler emniyette

Kamuoyunda ‘Sarallar’ olarak bilinen çıkar amaçlı organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda yeni detaylara ulaşıldı. Şüpheliler için yeni ek gözaltı süresi alınırken, bazı ünlü isimler de ifade için emniyete çağrıldı

Sarallar operasyonda yeni detaylar: Ünlü isimler emniyette - Sayfa 1

Kamuoyunda ‘Sarallar’ olarak bilinen çıkar amaçlı organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda yeni detaylara ulaşıldı. İşadamı Erdal Acar’ın da gözaltına alındığı soruşturmaya ilişkin şüpheliler hakkında yeni ek gözaltı süresi alınırken, bazı ünlü isimlerin de ifade için emniyete çağırıldığı belirtildi.

Sarallar operasyonda yeni detaylar: Ünlü isimler emniyette - Sayfa 2

Geçtiğimiz Mayıs aynın 28’inde suç çetelerine ilişkin yürütülen soruşturmada, kamuoyunda ‘Sarallar’ olarak bilinen çıkar amaçlı organize suç örgütüne yönelik İstanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin’de eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, baskınlarda işadamı Erdal Acar’ın da aralarında olduğu 119 kişi “şüpheli” sıfatıyla gözaltına alınmıştı.

Sarallar operasyonda yeni detaylar: Ünlü isimler emniyette - Sayfa 3

Liderliğini firari şüpheli İlyas (Alaattin) S.’nin yaptığı çeteye yönelik yürütülen soruşturmaya dair yeni ayrıntılara ulaşıldı. Şüpheliler hakkında yeni ek gözaltı süresi alınırken, bazı ünlü isimlerin de ifade için emniyete çağırıldığı belirtildi. 

Sarallar operasyonda yeni detaylar: Ünlü isimler emniyette - Sayfa 4

 Önceki gün Organize Suçlarla Mücadele Şubesine ifade için çağırılan ünlü simalar arasında oyuncu Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya ile birlikte spor yorumcusu Sinan Engin’in bulunduğu öğrenildi.