Anasayfa /  Güncel

Şantaj kasedi sızdırıldı! Peker bu işin neresinde?

KKTC Başbakanı Ersan Saner kenhdisine ait olduğu iddia edilen ve Sedat Peker'in elinde olduğu iddia e ait olduğu iddia edilen şantaj kasetleriyle ilgili konuştu. Saner, "Teknolojik olanaklardan alabildiğince yararlanılarak kurgulanan bu video ile çok çirkin bir itibar suikastının hedefi oldum" dedi.

Abone ol
Abone ol 20 Ekim 2021 16:19

Önceki gün tutuklanarak cezaevine konulan Halil Falyalı'nın Kıbrıslı bürokrat ve siyasetçilere yönelik elinde tuttuğu iddia edilen şantaj kasetlerinin Sedat Peker'in eline geçtiği iddia edilmişti. 

KKTC'de siyasetçilerle yakın ilişkileri bulunan, adanın kuzeyindeki kumar organizasyonu ve uyuşturucu ağının en önemli ayağı olduğunu iddia edilen Halil Falyalı'nın tutuklanmasının ardından 'müstehcen' bir video kaydı sosyal medyaya sızdırılan Başbakan Ersan Saner'den açıklama geldi.

"Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur" diyen KKTC Başbakanı Saner, lideri olduğu Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 30-31 Ekim'deki kurultayı öncesinde hedef alındığını savunarak şöyle konuştu:

Aylar öncesinden bu kaset kulaklara fısıldanıyordu

"Genel Başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken önce Güney Kıbrıs’tan satın alınan bir telefon numarasından şahıslara kurgulanmış bir video gönderildi. Öğleden sonra ise aynı video sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Aylardır birileri tarafından böyle bir şey yapılacağı kulaklara fısıldanıyor ancak ben bir makama erişmek uğruna bir insanın ailesini, çevresini, partisini böylesine rencide edecek kadar seviyesiz bir tutum içine girileceğine ihtimal vermiyordum."

Konu sadece ben değilim...

"Birilerinin benim çok sevdiğim ülkeme, partime hizmet etmemin önüne siyasi mücadele ile değil çirkin saldırılarla geçmek istediği nettir. Tamamen bu amaçla düzenlenmiş bir komplo söz konusudur. Hatta yer altı dünyası ile işbirliği yapıldığına dair saptamalar vardır. Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur."

Gerekli cevap verilecektir

"Dolayısı ile hukukçularımız, yol arkadaşlarım, partililerimizle birlikte durum değerlendirmesi yapmaya devam ediyoruz. Bu halk beni iyi tanır. Eğer ailem, partim ve ülkem söz konusu ise her türlü kararı tereddütsüz verebileceğimi iyi bilir. Halkımız ve UBP’ lilerin bu komployu benimsemesi mümkün değildir. Görülecektir ki siyasi ahlaksızlıktan medet umanlara gereken cevap verilecektir.”

Ne olduysa o tutuklamadan sonra oldu!

KKTC'de, mafyatik oluşumlar içinde yer alan belirli aktörlerin Kıbrıslı Türk siyasetçilere baskı uygulama yolunu seçilebileceği ihtimali konuşuluyor. Kıbrıs Türk siyasetini hareketlendiren son gelişmeler, iş insanı Halil Falyalı ile beraber üç kişinin “soygun, zorla alıkoyma, tehdit ve ciddi darp” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılması ve tutuklanması sonrasında yaşandı.

Falyalı hakkında eski bir çalışanının çalıştığı kumarhaneden para çaldığı suçlamasıyla, kumarhane çalışanları tarafından alı konulup darp edilmesi ve zorla vekalet imzalatılması iddialarıyla ilgili dava süreci başlamış durumda. Uzun bir hapis cezası ihtimaliyle karşı karşıya bulunan Falyalı’nın, önümüzdeki süreçte Kıbrıslı Türk siyasetçilere baskı uygulamak için özel hayatı ilgilendiren yeni ifşalarda bulunabileceği ihtimali konuşuluyor.

Saner'in kişisel hayatını alakadar eden video ile Falyalı arasında şu ana dek doğrudan bir bağlantı bulunduğuna dair bir kanıt yok. Buna karşın, KKTC’nin en büyük partisi konumundaki UBP'nin 30-31 Ekim'deki kurultayında lider adaylığını açıklamış bir siyasetçinin, kurultaya sayılı günler kala dedikodulara konu olması büyük çalkantıya neden oldu.

 

Yorumlar