Anasayfa /  Foto Galeri

Şanlıurfa'da mahalle fırıncısı işsizlere ücretsiz ekmek veriyor!

Siverek ilçesinde ekmek fırını işletmecisi Mahmut Yağan örnek bir davranışa imza attı. Yağan, sosyal medya hesabından ve fırının camına astığı pankartta, "Korona virüs (Kovid-19) sebebiyle işini kaybedenlere 30 gün süreyle fırınımızda ekmek ücretsizdir" mesajını paylaştı.

Şanlıurfa'da mahalle fırıncısı işsizlere ücretsiz ekmek veriyor! - Sayfa 1

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir fırıncı Mahmut Yağan, koronavirüs nedeniyle çalışamayan kişilerin bir aylık ekmek ihtiyacını karşılayacağını açıklayarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

Şanlıurfa'da mahalle fırıncısı işsizlere ücretsiz ekmek veriyor! - Sayfa 2

Uygulamayı ilk etapta bir aylık düşündüklerini belirten Mahmut Yağan, Korona belası nedeniyle çok zor zamanlar geçiriyoruz, bu virüs nedeniyle birçok insanımız mağdur duruma düştü, çalışamaz hale geldi, biz de bu insanlara nasıl faydalı olabilir, nasıl destekçi çıkabiliriz diye düşündüğümüzde böyle bir uygulama aklımıza geldi ve hemen bu uygulamayı hayata geçirdik. dedi.

Şanlıurfa'da mahalle fırıncısı işsizlere ücretsiz ekmek veriyor! - Sayfa 3

İlk etapta mahallelerinden ve komşularından başladıklarını söyleyen Yağan, Sonra başka mahallede yaşayanlara ulaştık ve onlara da ekmek fişlerini bedava verdik. Alışveriş yapıyor gibi gelip ekmeklerini alıyorlar ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da mahalle fırıncısı işsizlere ücretsiz ekmek veriyor! - Sayfa 4

65 yaş ve üstü vatandaşların ekmeklerini evlerine götürdüklerini aktaran Yağan, Yaşlılarımız rahatlarını kesinlikle bozmasın, ekmek ihtiyaçlarını biz evlerinin kapılarına kadar götürüyoruz. Onlar da ihtiyaç sahibiyse, onlara da bu süreçte bedava ekmek vereceğiz şeklinde konuştu.