Anasayfa /  Foto Galeri

Sanatçılardan Gezi Parkı Davası kararına tepkiler büyüyor

Çağlayan Adliyesi’nde görülen üçüncü Gezi Parkı davasının karar duruşması sonucunda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 16 kişiye ise 18’er yıl hapis cezası verildi. Çıkan bu karar sonrası Oyuncu, şarkıcı ve yazarlar'dan sosyal medyada tepkiler büyüyor. İşte yapılan o paylaşımlar...

Sanatçılardan Gezi Parkı Davası kararına tepkiler büyüyor - Sayfa 1

Çağlayan Adliyesi’nde görülen Gezi Davası’nın karar duruşması sonucunda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet cezası, 16 kişiye ise 18’er yıl hapis cezası verildi. Mücella Yapıcı, Can Atalay, Çiğdem Mater, Yiğit Ekmekçi, Hakan Altınay ve Mine Özerden’in tutuklanmasına karar verildi.

Sanatçılardan Gezi Parkı Davası kararına tepkiler büyüyor - Sayfa 2

Gezi Davası’nda verilen hapis cezası kararları ülkenin gündemine bomba gibi düştü. Siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, gazetecilerin yanı sıra sanatçılardan da kararlara tepki yağdı. Birçok oyuncu, şarkıcı ve yazar, Osman Kavala ve hakkında tutuklama kararı çıkanlara destek mesajı attı.

Sanatçılardan Gezi Parkı Davası kararına tepkiler büyüyor - Sayfa 3

İşte o mesajlardan bazıları...

Sanatçılardan Gezi Parkı Davası kararına tepkiler büyüyor - Sayfa 4

Zülfü Livaneli “Düştüm bir ormana yol belli değil. Yatarım yatarım yıl belli değil Dehşet içindeyim. #OsmanKavala” dedi.