Anasayfa /  Foto Galeri

Sanat Güneşimiz ölüm yıldönümünde anılıyor! İşte fotoğraflarla Zeki Müren ve hayat hikayesi...

Sanat Güneşi olarak anılan Zeki Müren birçok beste ve şarkı sözünü geride bıraktı. Ölüm yıldönümünde saygıyla anılan Zeki Müren'in hayatı başarılarla dolu geçti. Oyunculuk ve şairlik kariyeri de olan Zeki Müren’in hayat hikayesi haberimizde ...

Sanat Güneşimiz ölüm yıldönümünde anılıyor! İşte fotoğraflarla Zeki Müren ve hayat hikayesi... - Sayfa 1

Sanat Güneşi olarak anılan Zeki Müren'in hayatı gündemde yoğun olarak yer alıyor. İlklere imza atan Müren, Bursa'da doğdu ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde eğitim gördü. Paşa lakabı da Zeki Müren'i ifade ediyor. Peki usta sanatçı Zeki Müren kimdir? Zeki Müren ne zaman öldü?

İşte  Sanat Güneşi Zeki Müren’in hayat hikayesi haberimizde ...

Sanat Güneşimiz ölüm yıldönümünde anılıyor! İşte fotoğraflarla Zeki Müren ve hayat hikayesi... - Sayfa 2

Türkiye'nin "Sanat Güneşi" olarak anılan Zeki Müren, müziğe bakış açısı ve farklı sesiyle bir döneme damga vurdu. Dillere pelesenk olan şarkılarıyla hala daha günümüzde en sevilen sanatçılardan biri olarak görülmektedir. 6 Aralık 1931 tarihinde dünyaya gelen Müren, 25 yıl önce bugün yaşama gözlerini yumdu.

Sanat Güneşimiz ölüm yıldönümünde anılıyor! İşte fotoğraflarla Zeki Müren ve hayat hikayesi... - Sayfa 3

Zeki Müren, 6 Aralık 1931 tarihinde Bursa'nın Hisar semtinde, Ortapazar Caddesi'ndeki 30 numaralı ahşap evde Kaya ve Hayriye Müren çiftinin tek çocuğu olarak dünyaya geldi.

Sanat Güneşimiz ölüm yıldönümünde anılıyor! İşte fotoğraflarla Zeki Müren ve hayat hikayesi... - Sayfa 4

İlkokulu Osmangazi İlkokulunda başlamış daha sonra Tophane İlkokulu ve Akıncı ilkokullarında devam etmiştir. Zeki Müren’in müzik yeteneği ona ilkokul yıllarında müzikli müsamerelerde oynama fırsatı tanımıştır. Aldığı ilk rol bir müsamerede oynadığı çoban rolüdür. Zeki Müren’in müzik yeteneğini öğretmenlerinin dışında babasıda farkına varmış ve onu bu konuda desteklemiştir.