Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Samsun'dan Korkutan Koronavirüs Haberi! Yoğun Bakım Üniteleri Doldu!

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, şehirde yoğun bakım ünitelerinin yüzde yüz doluluk oranına ulaşmasıyla hastalarının başka illere sevk edildiğini belirtti. Artan vakalar nedeniyle kentteki yeni hastaların çevre illere sevk edildiğini söyleyen Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlık çalışanlarının durumuyla ilgili de şöyle konuştu.

Abone ol
Abone ol 17 Ağustos 2020 22:25

Samsun'dan Korkutan Koronavirüs Haberi! Yoğun Bakım Üniteleri Doldu!

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, şehirde yoğun bakım ünitelerinin yüzde yüz doluluk oranına ulaşmasıyla hastalarının başka illere sevk edildiğini belirtti.

Artan vakalar nedeniyle kentteki yeni hastaların çevre illere sevk edildiğini söyleyen Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlık çalışanlarının durumuyla ilgili de şöyle konuştu.

 “Sağlık emekçilerinin izinlerinin iptal edilmesi dillendiriliyor. Sağlık emekçilerinde oldukça ciddi bir bıkkınlık ve bezginlik var. Büyük bir hekim kitlesi istifayı, emekliliğini öteleyen hemşirelerimiz de emekliliği düşünmeye başladı. Sağlık emekçilerine bu şekilde haddinden fazla yük binerse sağlık sistemimiz kökünden çökecektir, ondan sonra da çalışacak ağlık personelleri bulamazlar hastanelerde”  Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak
Erdoğan Çakmak, açıklamasını şöyle devam etti:

“Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan 6 hemşire sağlık emekçimizin testleri pozitif çıktı. Sağlık emekçileri ciddi anlamda zorlanıyor. Gerekli teknik ya da teknik olmayan bilimsel destekleri alamıyor. Ayrıca şu çok net gözden kaçırılıyor. Hastanelerimiz de normal hastalar ile virüslü hastalar ayrı ortamlarda bulunabiliyor. Yöneticiler bütün işlerini güçlerini bıraktılar sanki tek işleri ve güçleri mobbing uygulamakmış gibi hareket ederek sağlık emekçilerinin sanlarına adeta ot tıkamaktan geri durmamaktalar.” Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak

Yorumlar