Anasayfa /  Sağlık

Salgında yeni önlem: covid19 bileziği zorunlu hale geliyor!

Omicron'un alt varyantlarından BA.4 ile BA.5 kaynaklı vakalardaki artış ülkeleri kendi önlemlerini almaya zorlarken Hong Kong, Çin'dekine benzer 'sağlık kodu' uygulamasına geçti ve karantinadaki insanların kovid bileziği takması zorunlu hale getirildi. İnsan hakları savunucuları sağlık kodu sistemini bir mahremiyet istilası olarak eleştiriyor ve toplanan kişisel verilerin hükümet tarafından kullanılacağını iddia ediyor.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 12 Temmuz 2022 12:31

2020 ve 2021 yıllarını yoğun Koronavirüs önlemleri altında geçiren dünya yaygın aşılama kampanyaları ve yaz aylarının gelmesi ile bu yaz rahat bir nefes almaya hazırlanıyordu ancak Omicron'un alt varyantlarından BA.4 ile BA.5 kaynaklı vakalardaki artış dünya genelinde paniğe neden oldu.

Küresel olarak bakıldığında Avrupa kıtasında birçok ülkede vakalar artıyor. Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan bu ülkeler arasında başı çekiyor.

Vakalarda artış yaşayan başka bir ülke de aldığı katı karantina önlemleri ile adından söz ettiren Çin. Sıfır-Kovid politikasında taviz vermeyen Çin, son olarak 18 vaka kaydedilen ve 13 milyon kişiye ev sahipliği yapan Xi'an kentinde kısmen kapanma ilan etmişti.

HONG KONG'DA ZORUNLU KOVİD BİLEZİĞİ

Bugün koronavirüsle ilgili bir çarpıcı önlem de Hong Kong'dan geldi. Koronavirüs teşhisi konan insanların evde izolasyonunu sağlamak isteyen Hong Kong yönetimi elektronik izleme bileziklerini zorunlu kılma kararı aldı.

3 BİN 200 DOLAR CEZA

Cuma günü kullanımına başlanacak olan Kovid bileklikleri ve telefon uygulamaları sayesinde Hong Kong da Çin gibi 'sağlık kodu' sistemine geçmiş olacak. Sağlık sekreteri Lo Chung-mau yeni uygulamayı açıklarken, “Ev izolasyonu konusunda emin olmalıyız” dedi ve zorunlu karantina emrini ihlal etmenin yaklaşık 3.200 dolar para cezası ve altı aya kadar hapis cezası olduğunu belirtti.

Yorumlar