SALGIN DEĞİL KIRAN

2019 yılının son günlerinde Çin’in Wuhan kentinden gelen haberlerle tanıştık Covid-19 adı verilen illetle..

İlk vaka 49 yaşında, Wuhan pazarında balık tezgahı olan bir kadındı.. O’nu 69 yaşındaki bir erkek hasta izledi. Adı geçen pazar 1 Ocak 2020 tarihinde kapatıldı. En azından buralara öyle yansıdı!.

Aradan geçen sekiz ayı aşkın sürede ( yine bize yansıyan haberlerle ) gezegenin kaybı 1 buçuk milyon kişiye yaklaştı..

WHO diye bir örgüt var. Birleşmiş Milletler çatısı altında çalışıyor! İngilizce açılımını geçelim. Dünya Sağlık Örgütü diye adlandırabiliriz; türkçe DSÖ diye de kısaltabiliriz.

İşte bu DSÖ, 11 mart 2020’de pandemi ilan etti; yani korona virüsü için küresel salgın teşhisi koydu. O tarihte hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin ikiyüzdoksanbirdi!. İyi ki pandemi ilan etti!!! Aradan geçen sekiz ayda Dünya Sağlık Örgütü’nün kontrolünde seyreden salgında bir milyon yüzdoksanbeşbin insan öldü.. Pandemi ilan etmeseydi varın siz düşünün gari tabloyu!!!

Çin paranoyasının pençesinde kıvranan sabık Amerikan başkanı Trump virüsün adından başlayan bir inat bağlamında hep soğuk durdu önlemlere karşı!. Görevi devredeceği bugünlerde ülkesindeki can kaybı ikiyüz 50’bini aşmış durumda..

Bir zamanlar üzerinde güneş batmayan imparatorluk olarak nitelendirilen İngiltere’nin çiçeği bilmem neresinde başbakanı Boris Johnson ise  ‘ Sürü Bağışıklığı ‘ yöntemini benimsedi!. Sürüden biri olduğunu unutmuş olsa gerek kendi yakalandı hastalığa; ölüyordu, son anda yırttı!.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’u saymıyorum bile!. O’nun ülkesinde ondan habersiz hastalık, salgın falan ne demek?!?

Bizde?

2019’un aralık ayında kimsenin tanımadığı sayın sağlık bakanımız mart 2020’de ünlüydü artık.. Hepimiz ağzından çıkacak laflara bakıyorduk. Hakkını yemeyelim; başlarda gayet iyi götürüyordu.. Taaki CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in açıkladığı belgelere kadar!

O açıklamalardan sonra vaka – hasta, semptomatik – asemptomatik gibi sözcükler girdi günlük yaşantımıza..

Türk Tabipleri Birliği zaten feveran halindeydi..

Murat Emir’in kanıt niteliğindeki açıklama ve belgeleri o feveranın onayı niteliğindeydi..

Sayın Bahçeli TTB’yi hain ilan etti. ‘ Kapatılmalı ‘ kesinlikle dedi!. Sayın sağlık bakanı ulusal çıkarlardan falan dem vurdu!.

Efendiler!.. İnsanlar ölüyor.. Bırakın politik çekişmeleri..

Salgın boyutlarını aşan bir kıranla karşı karşıya ve güçsüzüz..

Kaderleriyle başbaşa bıraktığınız sağlık çalışanlarının önünde en azından ceketlerinizin önünü ilikleyin…

Yorumlar