Anasayfa /  Ekonomi

'Şakkadanak' Necmettin Batırel’den şaşırtan dolar tahmini! Mart ayını bekleyin...

Katıldığı bir programda "Merkez Bankası'nın yerinde olsam şak diye doları satarım" sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Necmettin Batırel, yeni bir 'dolar' tahmininde bulundu.

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2022 12:38

Katıldığı bir programda "Merkez Bankası'nın yerinde olsam şak diye doları satarım" sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Necmettin Batırel, yeni bir 'dolar' tahmininde bulundu.

Özgür Demirtaş ile çıktığı televizyon programında “Merkez Bankası’nın yerinde olsam şak diye doları satarım” sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Necmettin Batırel, dolara ilişkin yeni bir tahminde bulundu.

Türkiye gazetesindeki köşe yazısında 2022 yılını Türkiye ekonomisi açısından değerlendiren Batırel, 2022 yılında Türkiye’nin uçacağını vurgularken, yabancı sermayenin gelmeye başladığını söyledi.

Batırel, BDDK’nın bazı ekonomist ve yazarlar hakkında suç duyurusunda bulunması, dolardaki düşüş, kur garantili TL mevduatı ve enflasyon hakkında da açıklamalarda bulundu.

”TAMAMEN BALON VE SPEKÜLATİF HAREKETLER”

Daha önce doları olanın servetinin mum gibi eriyeceğini açıklayan Batırel, şunları ifade etti:

"Mum gibi eridi, bunu göstergelere bakarak söyledim. Türkiye’nin bugünkü durumu ile doların 18,75’e çıktığı günkü durumu aynı. Ekonomik göstergeler son derece sağlam. Reel Sektör Güven Endeksi 106 seviyesinde. Kapasite Kullanım Oranı 78,7’ye yükselmiş vaziyette. Ekim ayında cari açık 3,1 milyar dolar fazla vermiş. Hazine kasım ayında 30,2 milyar lira fazla vermiş. Bütçe 11 ayda 42 milyar lira açık vermiş, daha önce 245 milyar liralık açık ön görülmüştü. Bütçe son derece sağlam. Merkez Bankası’nın rezervleri 125 milyar dolara ulaşmış, bankalarda şirketlerin 90 milyar doları var. Ülke böyle bir durumdayken TL neden değer kaybetsin? Tamamen balon ve spekülatif hareketler. Bende bu yüzden balon sönecek dedim, benle alay ettiler, paraşütsüz düşecek dedim yine alay ettiler. Sonunda haklı çıktı dediler. Ben doların değer kaybetmesinden değil, TL’nin değer kazanmasından son derece mutluyum.”

MART AYI İÇİN RAKAM VERDİ

Türk lirasının dolar karşısında değer kazanmaya devam edeceğini öne süren Batırel, “Yazın bir tarafa: Dolar mart sonunda 9,5 liradır. Dövizleri bugünden satın kurtulun yoksa altında kalacaksınız… Koş Türkiye’m koş, kim tutar seni…” diye yazdı.

Necmettin Batırel, BDDK’ın bazı ekonomist ve yazarlar için suç duyusunda bulunmasını ise şöyle değerlendirdi:

”Bu adamların yaptıkları ekonomik hainlik. Türk parasını sat, git dolar al diyor. Merkez Bankası başkanlığı yapmış bir adam, Türk parasının istikrarını koruma için kararlar almış bir adam böyle bir şey söyler mi? Çok ayıp. Dolar al diyor. Niye al diyor, TL değer kaybetsin diye. TL değer kaybetsin ki enflasyon yükselsin. Enflasyon yükselince ne olacak? Halk bunalacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyguladığı olduğu politika sonuç vermemiş olacak, seçimlerde de mağlup olacak. Bu kadar saçma gerekçe olabilir mi? Sadece eski Merkez Bankası başkanı değil ki, milletvekili ve yazar-çizer takımı var. Bunlar dolar 30-35 TL olacak dedi, yanlış yaptılar. BDDK suç duyurunda bulundu. Suç duyurusu ne demek? Bunlar yaptıkları işlemlerle suç işlediler, bunları yargılayın ve cezasını verin demek.”

Yorumlar