Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Sakın bunu paylaşmayın! TBB'den sosyal medyada dolandırıcılık uyarısı

TBB, dolandırıcılık amaçlı sosyal medya hesapları hakkında uyarıda bulundu.

Abone ol
Abone ol 13 Şubat 2020 12:04

TBB, dolandırıcılık amaçlı sosyal medya hesapları hakkında uyarıda bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği(TBB), dolandırıcılık amaçlı sosyal medya hesapları hakkında uyarıda bulundu.

TBB'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Türkiye Bankalar Birliği’ne ait olduğu görüntüsü verilerek, kredi  kart aidatı iadesi gibi çeşitli vaatlerle banka müşterilerini  dolandırmak için açılmış sosyal medya hesapları tespit edilmektedir.

Birliğimizin sosyal medya üzerinden banka müşterisi bilgilerini  talep ettiği bir uygulaması bulunmamakta, resmi internet site  hesapları haricinde yönlendirmeler yapılmamaktadır.

Kredi kartı veya kişisel bilgileri ele geçirmeyi ve banka  müşterilerini dolandırmayı amaçlayan girişimlere kesinlikle itibar  edilmemeli  banka ve kişisel bilgilerin asla paylaşılmamasına çok  dikkat edilmeli ve bu alışkanlık haline getirilmelidir. Birliğimizin  açıklamalarını takip etmek isteyen sosyal medya kullanıcıları Facebook  ve Twitter’daki @BankalarBirligi adresli resmi hesaplarımızı takip  edebilir.

Dolandırıcılık amacıyla Türkiye Bankalar Birliği adı kullanılarak  açılmış sosyal medya hesaplarına karşı gerekli önlemler alınmakta, bu  tür hesapların kapatılması ve sorumluların cezalandırılması için  gerekli yasal başvurularda bulunulmaktadır. "

 

Yorumlar