Anasayfa /  Foto Galeri

Sakın bu hataya düşmeyin! İşte maske kullanımında çok sık yapılan yanlışlar

Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında kullanılması zorunlu hale gelen maske, doğru takılmaması durumunda virüsün bulaşmasını kolaylaştırıyor. Peki, sokakta görünce eleştirmekten kendimizi alıkoyamadığımız ya da bilmeden yaptığımız hatalar nelerdir? Maske kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Doğru maske kullanımı nasıl olmalı? Maskeye elle dokunmak tehlikeli mi?

Sakın bu hataya düşmeyin! İşte maske kullanımında çok sık yapılan yanlışlar - Sayfa 1

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Neşe Çelik, doğru maske kullanımı hakkında tavsiyelerde bulundu.

Sakın bu hataya düşmeyin! İşte maske kullanımında çok sık yapılan yanlışlar - Sayfa 2

Kullanılmış maskeler nereye atılmalı?

Maskelerin, kullanılmadığı anlarda her yere temas ettiğini dile getiren Çelik, masaya, arabaya, ceplere, çantalara bırakılan ve daha sonra tekrar kullanılan maskenin faydadan çok zarara neden olacağını bildirdi.

Sakın bu hataya düşmeyin! İşte maske kullanımında çok sık yapılan yanlışlar - Sayfa 3

Özellikle kullanılan maskelerin çöpe atılması gerekirken gelişigüzel bir şekilde ev ortamına ya da sokağa bırakıldığına dikkati çeken Çelik, "Kullanılmayan maskeler kapalı çöp kutuları yerine gelişigüzel çevreye atılıyor. Hem hastalığın bulaşının devam etmesine hem de çevre kirliliğine neden oluyor. Kirlenen maskeleri kapalı çöp kutularına atmalıyız.

Sakın bu hataya düşmeyin! İşte maske kullanımında çok sık yapılan yanlışlar - Sayfa 4

Aynı maskeyi tekrar kullanmak ne kadar doğru?

Öte yandan günlerce aynı maskeyi kullananlar var. Bu durum hastalığın daha çabuk bulaşmasını sağlar" ifadelerini kullandı.