Anasayfa /  Foto Galeri

Sakın bu çikolatayı tüketmeyin! Salmonella salgını başladı

Tüm dünyada ve Türkiye'de de sıklıkla tüketilen bir çikolata ile ilgili çok önemli bir uyarı geldi. Özellikle çocukların çok sevdiği bu çikolata konusunda uyarıda bulunan Britanya Gıda Standartları Ajansı, anne ve babaları uyardı: Tüketmeyin. Bazı çikolatalar da toplatıldı.

Sakın bu çikolatayı tüketmeyin! Salmonella salgını başladı - Sayfa 1

Britanya Gıda Standartları Ajansı, olası bir salmonella salgını nedeniyle piyasada çok satılan çikolata markasıyla ilgili çok önemli bir uyarıda bulundu ve bir kısım ürünü toplattı.

Sakın bu çikolatayı tüketmeyin! Salmonella salgını başladı - Sayfa 2

Çikolata üreticisi Ferrero, Britanya'da salmonella vakalarının artması üzerine Kinder Sürpriz çikolataları geri çağırırken, alan kişilerin de tüketmemesi uyarısında bulundu.

Sakın bu çikolatayı tüketmeyin! Salmonella salgını başladı - Sayfa 3

The Guardian’da yer alan habere göre, Britanya Gıda Standartları Ajansı, olası bir salmonella salgını nedeniyle Kinder Sürpriz çikolatalara ilişkin uyarıda bulundu. Bazı çocuklarda salmonella vakası görüldüğü belirtildi. Çikolata üreticisi Ferrero, uyarı olarak satılmayan bazı Kinder Sürpriz çikolataları geri çağırırken, alan kişilerin de tüketmemesi uyarısında bulundu. Bir tür gıda zehirlenmesi olan salmonella ishal, mide krampları, kusma ve ateş semptomlarına sebep oluyor. Çok sayıda vaka birkaç gün içinde iyileşse de ağır vakalar hastaneye yatabiliyor

Sakın bu çikolatayı tüketmeyin! Salmonella salgını başladı - Sayfa 4

Türkiye için firmadan yapılan açıklamada ise, "Ferrero Çikolata Türkiye tarafından ithal edilen ve satışa sunulan hiçbir ürün bahsi geçen durumdan etkilenmemektedir" denildi. Ferrero Çikolata Türkiye, konuya ilişkin yazılı açıklama yaparak, "Ferrero Çikolata Türkiye tarafından ithal edilen ve satışa sunulan hiçbir ürün bahsi geçen durumdan etkilenmemektedir. Kinder Surprise ürünlerinin bazı ülkelerde çıkan Salmonella vakalarıyla olası bağlantısına ilişkin devam eden kalite süreçlerinde yerel otoritelerle iş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Her ne kadar yapılan testler ve analizlerde piyasaya sürülen hiçbir Kinder ürününde Salmonella bulunduğuna dair bir bulguya rastlanmasa da tüketici sağlığını birincil önceliğimiz olarak kabul ederek bu konuyu çok ciddiye alıyoruz. Bu çerçevede, Belçika fabrikamızda üretilen ve tavsiye edilen tüketim tarihi 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 arasında olan ürünlerimizi istemli olarak toplatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.