Anasayfa /  Yerel

Adapazarı Belediyesi 26 bin 300 dosyayı arşivledi

Adapazarı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün 2014 yılının sonunda başlattığı dijital arşiv çalışması kapsamında personeller, ruhsatlı binaların bulunduğu arazide tek tuşla arşiv hizmetlerine...

Abone ol
Abone ol 11 Eylül 2017 15:58

Adapazarı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün 2014 yılının sonunda başlattığı dijital arşiv çalışması kapsamında personeller, ruhsatlı binaların bulunduğu arazide tek tuşla arşiv hizmetlerine bağlanabilecek.

Adapazarı Belediyesi’nin 2014 yılında başlattığı dijital arşiv sistemi kapsamında 26 bin 300 dosya taranarak belediyede arşivlendi. Zamandan tasarrufta önemli bir adım olan sistemin vatandaş ve personel için büyük kolaylık sağladığını belirten Adapazarı Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli, "Amacımız vatandaşa en iyi hizmeti en kısa sürede vererek, vatandaşın işini kolaylaştırmak ve işleyişi daha düzenli bir hale getirmek. Önceden arşivde belki bir saatte bulunan evraklar şimdi bilgisayar ortamında tek bir işlemle bulunuyor. Bu çalışma kapsamında aldığımız tabletler ile inşai faaliyetleri devam etmekte olan yapıların kontrolü kolaylıkla sağlanıyor. Dosyaya ait her şey elektronik ortamda saklanarak, kayıp evrak sıkıntısı olmuyor. Personel araziye çıktığında elindeki tabletle birlikte tek bir tuşa basarak tüm bilgileri elektronik ortamda görerek kontrol ve işlemlerini bu bilgilere göre yapıyor" dedi.

Ayrıca Adapazarı Belediyesi’nin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü kat mülkiyeti ve kat irtifakı işlemlerinin dijital ortamda yapıldığı uygulamanın da örnek olduğuna dikkat çeken Deverenli, "Tapu Müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz kat mülkiyeti ve kat irtifakı işlemlerine esas mimari projeleri elektronik ortamda ilgili Tapu Müdürlüğü’ne göndererek zamandan kazanıyoruz. Tapu Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol, Türkiye’de tüm belediye ve tapu müdürlüklerine örnek oldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tüm tapu müdürlüklerinin aynı uygulamaya geçmesi açısından 24 Ağustos tarihinde genelge yayınladı. Bu sayede Tapu Müdürlükleri, arşiv yükünden kurtularak, vatandaş da evrak onay işlemi ve evrak taşıma zorunluluğu yaşamayacak" diye konuştu.


Yorumlar