Anasayfa /  Eğitim

Sakarya okullar tatil mi oldu 28 Şubat valilik resmi açıklama son dakika

Sakarya okullar tatil mi oldu 28 Şubat valilik resmi açıklama son dakika. SAKARYA'da kar yağışı başladı meteoroloji saatlik hava durumu tahminini yayınladı. İşte Sakarya okullar tatil mi oldu 28 Şubat valilik resmi açıklama son dakika

Abone ol
Abone ol 27 Şubat 2019 16:36

Sakarya okullar tatil mi oldu 28 Şubat valilik resmi açıklama son dakika. SAKARYA'da kar yağışı başladı meteoroloji saatlik hava durumu tahminini yayınladı. İşte Sakarya okullar tatil mi oldu 28 Şubat valilik resmi açıklama son dakika

SAKARYA'da kar yağşı başladı ve gün boyunca kar yağışı etkisini arttırarak devam edecek. Sakarya saatlik hava durumu raporuna bakıldığında kar yağışının özellikle öğle saatlerinde artması bekleniyor. Peki Sakarya'da okullar bugün yani 27 Şubat çarşamba tatil olur mu gözler Sakarya Valiliği açıklamasında. 

BU İLLERDE KAR ALARMI: Bolu ve Düzce çevreleri ile Sakarya'nın güneydoğu kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren görülecek kar yağışlarının bugün yer yer kuvvetli (10-20 cm) olması bekleniyor. Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen kar yağışının sebep olabileceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların; Bolu, Düzce, Sakarya’nın güneydoğusu, Hakkari ve Şırnak'ın doğusu ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Hakkari, Şırnak'ın doğusu, Van'ın güney ilçeleri, Bolu, Düzce ve Sakarya'nın güneydoğu kesimlerinde görülecek kar yağışlarının yer yer yoğun (10-20 cm) olması beklendiğinden, kar yağışının neden olabileceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Yorumlar