Anasayfa /  Güncel

Şahin Mengü'nün cenaze törenine Kemal Kılıçdaroğlu'da katıldı

Eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü için Meclis'te cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Kemal Kılıçdaroğlu, Mengü'nün eşi Figen Mengü, çocukları Nevşin Mengü ve Burak Mengü'ye taziyelerini iletti. Cenazeye siyasi pek çok isim katıldı.

Abone ol
Abone ol 21 Eylül 2021 15:21

Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinin ardından eski CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit ile Deniz Baykal’a avukatlık yapan Şahin Mengü, dün sabah hayatını kaybetti.


Şahin Mengü için bugün TBMM’de cenaze töreni düzenlendi.

Şahin Mengü’yü son yolculuğuna uğurlayanlar arasında; Mengü ailesi, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, TBMM İdare Amiri Ali Şahin ile Erkan Haberal, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile Mahir Ünal, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve MHP milletvekili Oktay Vural, Memleket Partisi Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer ile CHP'den çok sayıda milletvekili yer aldı.

Törende Şahin Mengü'nün özgeçmişi okundu, saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi.

Şahin Mengü, Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

Nasıl vefat ettiğini Emin Çölaşan yazdı
Öte yandan Sözcü yazarı Emin Çölaşan bugünkü yazısında, Şahin Mengü'nün nasıl vefat ettiğini yazdı:

"Önceki gece evinde ayağı televizyon sehpasına takılıyor, kafa üstü yere düşüyor… Ve burnu kırılıyor. Dün sabah eşi Figen Mengü ile birlikte hastaneye geliyor. Aslında yüksek olan tansiyonu çok düşmüş… Burun kırığı ortaya çıkınca doktorlar ameliyat edilmesine karar veriyorlar. Hazırlıklar yapılıyor… Ve beş dakika sonra odasına giren doktorlar koltuğun üzerinde oturur vaziyette ölmüş olduğunu görüyorlar."

 

Yorumlar