Anasayfa /  Politika

Sahaya inen Ahmet Davutoğlu, bugün Diyarbakır'da; Yeni partiyi açıklayacak mı?

Yeni parti kuracağı konuşulan Ahmet Davutoğlu, iftar programlarıyla resmen sahaya inerken bugün Diyarbakır'da olacak. Davutoğlu'nun burada partiyi açıklayıp açıklamaması merak ediliyor. İşte detaylar

Abone ol
Abone ol 27 Mayıs 2019 03:59

Sahaya inen Ahmet Davutoğlu, bugün Diyarbakır'da; Yeni partiyi açıklayacak mı?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisi AK Parti'ye karşı yayınladığı 15 sayfalık manifestonun ardından kuracağı yeni parti iddiaları güçlenirken daha önce kulislerde Diyarbakır'da düzenlenecek iftar programı ile yeni partiyi resmen ilan edeceği iddia edilmişti. Davutoğlu, iftar programları ile resmen sahaya inerken bugün ise iftarını Diyarabakır'da açacak. Kulislerden gelen bilgiler Davutoğlu'na yakın isimler tarafından daha önce yeni partiyi açıklayacağı Diyarbakır programı ile ilgili söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

YENİ PARTİ SONBAHARA KALDI

Ahmet Davutoğlu ve ekibi iftar programlarını ise iftar programını 2 Haziran’da Konya’da tamamlayacak. Davutoğlu’nun bayramın ardından çeşitli sivil toplum örgütlerinin programlarına katılarak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarını ve eleştirilerini sürdüreceği kaydediliyor. Davutoğlu'nun, sonbahar aylarına kadar çalışmalarını sürdüreceği, parti kurup kurulmamasını gelinen nokta ve koşullara göre değerlendireceği, eğer koşulların uygun olduğuna karar verirse harekete geçeceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen günlerde bir MKYK toplantısında YSK’nin iptal kararını eleştirenlerle ilgili gerekli adımları atacaklarını belirtmişti.


Yorumlar