Anasayfa /  Sağlık

Sağlıkçılara hakaret eden Sabah Yazarına sert tepki!

Sosyal medya hesabından sağlık çalışanlarına hakaret eden Sabah Yazarı Haşmet Babaoğlu’na tepki yağdı. Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, “Çemkiriyor” diye yazdı.

Abone ol
Abone ol 20 Mart 2020 21:33

Bütün Türkiye akşam saat 21.00’da koronavirüsle mücadelenin neferleri sağlık çalışanlarına alkışlarla teşekkür ederken, sosyal medya hesabından sağlık çalışanlarına hakaret eden Sabah Yazarı Haşmet Babaoğlu’na tepki yağdı.

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, “Sözde entel’ romantik Haşmet efendi “Ben böyle şeylere karşıyım” diye çemkiriyor. Karşı olsan kaç yazar, taraf olsan kaç yazar? Seni takan mı var?” diye yazdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın TBMM kürsüsünden alkışlattığı sağlık çalışanlarını, akşam saat 21.00’da balkonlardan alkışlama çağrısı da karşılıksız kalmadı.

Türkiye’nin dört bir yanında insanlar aynı saatte balkonlarına çıkarak, koronavirüs mücadelesinin neferleri sağlık çalışanlarına alkışlarla teşekkür ettiler.

Bakan Koca’dan teşekkür!

Farklı illerden gelen alkışlama görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Bakan Koca, “Türkiye tüm kalbi ile sağlık çalışanlarının yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Saat 21:00’da bir başka güzeldin Türkiye”, “SAAT 21.00 ALKIŞI İÇİN SAĞ OL TÜRKİYE! Sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızın sesi yarın, ertesi gün aynı saatte tekrar duyulsun! Güzel Ülkemizin Güzel insanları…” , “3 Gün üst üste saat 21:00 ‘da sağlık çalışanlarımıza alkışlarla teşekkür etmeye devam…” mesajlarını verdi.

Birçok doktor alkış eylemi karşısında duygulandıklarını dile getirirken, Türk Tabipleri Birliği de, “Hipokrattan bu güne iyi hekimliğin gereğini yapmakta kararlıyız. Bütün sağlık çalışanları adına: Alkışlar sevginize! Daha yeni başlıyoruz. Yapacak çok işimiz var!” paylaşımı yaptı.

Haşmet Babaoğlu’ndan sağlık çalışanlarına hakaret dolu tweetler!

Bütün bunlara karşılık Sabah Gazetesi Yazarı Haşmet Babaoğlu’nun sağlık çalışanlarına da hakaret ederek alkış eylemini aşağılaması, büyük tepki çekti.

Babaoğlu, sosyal medya hesaplarından şu paylaşımlarda bulundu.

 

“Bir takım pisliklerin bu alkış kampanyasını nasıl sevinçle karşıladığını da buradan görüyor, izliyorum.

Ben bu saat bilmem kaçta alkış vs. işlerini yutmam, katılmam da… bu kampanyaların nasıl kötüye kullanıldığını defalarca gördüm… gerekmedikçe dışarı çıkmayın, sağlık sistemini meşgul etmeyin, sağlıkçılara asıl destek budur…

Şimdi “alkışlıyoruz” diyenler bir hafta sonra aynı saatte tencere tava çalarak başka şeyler istendiğinde pişman olurlar ama hadi neyse…”

Babaoğlu, paylaşımlarına sağlıkçılardan tepkiler gelince de, “Neyse…  Bana deli gibi saldıranlara bakınca ne kadar doğru noktaya temas ettiğimi anlıyorum. bu bana yeter… Ben susuyorum… hayat konuşacak zaten…” ifadelerini kullandı.

Sağlık Çalışanları: “Babaoğlu gelirse kovun gitsin!”

Haşmet Babaoğlu’nun hakaret dolu mesajlarına, sağlık çalışanları da Hipokrat yeminine işaret ederek, yanıt verdiler. “Bulunduğunuz Hastahaneye @HasmetBABA gelirse yemini memini unutun kovun gitsin.. Emeklerinizin altında başka şeyler varmış kendisine göre” diyen sağlık çalışanları, Sağlık Bakanı Koca’yı da etiketleyerek, “Alkışlar için teşekkür ederiz. Ancak yolun başındayken daha önemli bir desteğe ihtiyacımız var, kamuoyuna duyurulur: Kişisel koruyucu ekipman istiyoruz. Üniversite hastaneleri sıkıntıda” mesajı da verdiler.

Fatih Altaylı’dan Babaoğlu’na: “Çemkiriyor!”

Sabah Yazarı Haşmet Babaoğlu’na en ağır tepki gösteren isimlerden birisi ise Habertürk Yazarı Fatih Altaylı oldu. Altaylı’nın “Hepsine alkış” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Türk halkı şahane bir fikir geliştirdi kendi kendine.

Bin bir zorluk ve bin bir risk altında çalışan sağlık çalışanlarına bir nebze olsun şükran gösterebilmek için, her akşam saat dokuzda pencereye, balkona çıkıp sağlık çalışanlarını alkışlıyor.

Ama dilimin gazeteci demekte başarılı olamadığı, zaten gazeteci olmaktan çoktan vazgeçmiş ve adının tam tersi bir kişiliğe sahip olduğunu her geçen gün biraz daha kanıtlama peşindeki bir “sözde entel” romantik Haşmet efendi “Ben böyle şeylere karşıyım” diye çemkiriyor.

Karşı olsan kaç yazar, taraf olsan kaç yazar!

Seni takan mı var!

Şu çıkışın olmasa adını unutmuşum çoktan, bir gazetede hâlâ yazdığına şaşırdım zaten en çok.

Alkışlayacağız.

Üstelik sadece onları da değil.

Çöpümüzü toplamak için çalışan, suyumuzu akıtmak için uğraşan, ışığımız sönmesin diye gayret gösteren, aç kalmayalım diye dükkanını açan, oralara mal üreten, mal getiren kardeşlerimizi de alkışlayacağız.

Sen alkışlama Haşmet efendi.

Zaten senden alkış bekleyen yok.”

 

 

Yorumlar