Anasayfa /  Sağlık

Zencefilin faydaları nelerdir? Zencefilin besin değerleri ve vücuda faydaları… *

Zencefil dünyadaki en sağlıklı ve en lezzetli baharatlar arasındadır. Vücudunuz ve beyniniz için güçlü yararları olan besinler ve biyoaktif bileşiklerle doludur.

Abone ol
Abone ol 06 Temmuz 2019 13:47

Zencefil, Çin kaynaklı bir çiçekli bitkidir. Zencefil, kakule ve zerdeçal ile birlikte, Zingiberaceae ailesinin bir parçasıdır. Yaygın olarak Hindistan, Jamaika, Fiji, Endonezya ve Avustralya’da üretilir. Köksap (gövdenin yeraltı kısmı) baharat olarak kullanılan kısımdır. Genellikle zencefil kökü veya sadece zencefil denir. Zencefil, geleneksel / alternatif tıbbın çeşitli biçimlerinde çok uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Sindirime yardımcı olmak, mide bulantısını azaltmak ve grip ve soğuk algınlığı ile savaşmaya yardımcı olmak için kullanılmıştır. Şimdi, zencefilin sağlık üzerindeki etkilerine ve faydalarına bir göz atalım

ZENCEFİLİN BESİN DEĞERLERİ

Zencefil çok sayıda önemli vitamin ve mineral içermektedir. Ayrıca, birçok benzersiz sağlık yararı kanıtlanmış olan güçlü antioksidan ve anti-enflamatuar özelliklere sahip bir bileşik olan gingerol içerir.

100 gram çiğ zencefil yaklaşık olarak aşağıdakileri içerir:

– 80 kalori

– 17.8 gram karbonhidrat

– 1.8 gram protein

– 0.7 gram yağ

– 2 gram diyet lifi

– 415 miligram potasyum

– 0,2 miligram bakır

– 0,2 miligram manganez

– 43 miligram magnezyum

– 5 miligram C vitamini

– 0,2 miligram B6 vitamini

– 0.7 miligram niasin

– 34 miligram fosfor

– 0.6 miligram demir

ZENCEFİLİN FAYDALARI

Zencefilin sağlık yararlarından bazıları;

– Mide rahatsızlıklarına iyi gelir

Zencefil, mide ağrısına ve mide bulantısına karşı etkili olmasının yanı sıra, mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür. Diareyi (ishal) önler ve bağırsak bozukluklarını giderir. Hamilelik, hareket (taşıt tutması, deniz tutması vb.) hastalığı ve kemoterapiden kaynaklanan mide bulantısı ve kusmaya iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca, bağırsaklardaki düz kasları rahatlatıp, yiyeceklerin bağırsaklar boyunca hareket etmesini sağlayarak kabızlığı önlemektedir. Bunların dışında;İ Mide ülseri mide zarında oluşan ağrılı yaralardır ve hazımsızlık, halsizlik, mide ekşimesi ve karın rahatsızlığı gibi semptomlara neden olur. Çeşitli çalışmalar zencefilin mide ülseri oluşumunu önlemeye yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.


Yorumlar