Anasayfa /  Sağlık

Skualen yağının mucizevi etkisi: Riskli hastalıkların tedavisinde büyük rol oynuyor!

Mucizevi etkileri olan köpekbalığının karaciğerinden elde edilen bu yağ neredeyse hayat kurtarıyor! Cilt dokusunun yenilenmesinden tutun kanser gibi riskli hastalıkların tedavisinde büyük rol oynamaktadır. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 27 Şubat 2019 14:39

Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, kulağa oldukça ilginç gelen bu skualen hakkında merak edilenleri anlattı. Skualen yağı nedir? Skualen yağı faydaları neler? İşte tüm soruların yanıtı...

SKUALEN NEDİR?

1906 yılında keşfedilen skualen mucizesi Japon kimyager Mitsumaru Tsumimoto tarafından bulundu. Köpekbalığının karaciğerindeki Squalene maddesi insan vücudunda mucize yaratıyor!

Skualen, açık denizlerde yaşayan köpekbalıklarının karaciğer yağından, ayrıca bir de zeytin yağından elde edilmektedir. Köpekbalığı karaciğer yağı, % 40 veya daha fazla skualen içermektedir. Skualen dışında, köpekbalığı karaciğer yağında, A vitamini, D3 ve E, Jodium alkol, alkoksigliserol ve diğer bağışıklık arttırıcı besin maddeleri de bulunmaktadır.

KANSEROJEN MADDEDİNİN VÜCUTTAN ATILMASINI SAĞLIYOR!

Squalen, normal hücreleri hasarlardan ve serbest radikallerden kaynaklanan bölünmelerden koruyan güçlü bir antioksidandır. Üst düzey lipofilik özelliği, vücutta biriken, başta ağır metaller olmak üzere, birçok kanserojen maddenin çözülerek dışarı atılmasını sağlar.

SKUALEN VÜCUTTA NELER DEĞİŞTİRİYOR?

Skualen’in %60’ı, ince bağırsak tarafından absorbe edilir, oradan sistemik dolaşıma, lenf içinde, şilomikronlar formunda iletilir. Skualen, kan içerisinde, oldukça düşük yoğunluktaki lipoproteinler tarafından taşınarak, vücudun türlü dokularına dağıtılır. Skualen’in büyük bir kısmı deriye taşınır ve kolestrole metabolize olur. Skualen’in sadece %10’u karaciğer sentezinde kullanılır. Geri kalan %90 depolanır ya da, antioksidan olarak iş görür.

SKUALEN’İN FAYDALARI NELER?

Skualen özellikle kemoterapi ve radyoterapi etkilerini arttırmakla beraber karaciğer fonksiyonlarını düzenlemektedir. Arterit olmak üzere eklem ve kıkırdak rahatsızlıklarına etkin bir gıda destekleyicisidir. Oksijen miktarını artırır ve kanserli dokuyu öldürür. Detoksifiyan etkilidir.

SKUALEN HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

Vücutta mucize yaratan skualen'in hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığını merak edenler için işte o hastalıklar. Günümüzde aklınıza bile gelmeyecek olan bu yağ cilt dokusunu yenilemede, hepatit, güneş yanıkları, hafıza güçlendirici, kanser lösemi, kalp hastalıkları alerji gibi hastalıkların üstesinden gelmede yardımcı olmaktadır.


Yorumlar