Anasayfa /  Sağlık

Saçınızdaki kepeklerden kurtulmanın en doğal yolları

Kepeklerden nasıl kurtulabiliriz? Birçok insanın aynı dertten muzdarip olduğu saçtaki kepeklenme, ne tür şampuan kullanılırsa kullansın geçmeyebiliyor. İşte kepekten kurtulmanın yolları...

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2018 14:27

Kepek çözümü ve kepek nedenleri nelerdir?

Saç derisinin soyulup dökülmesi sonucu gerçekleşen kepeklenme durumu, can sıkıcı bir olaydır. Saç derimizin en üst tabakası sürekli kendini yeniler. Yani aslında herkeste kepek bulunur. Ancak bu noktada söz konusu olan küçük veya büyük parçalardır.

Kepeğin oluşumunda birçok neden vardır, bunlar: Seboreik dermatit, saçı yeterince taramamak, sıcaklık düşüşü, yeterli şampuanlamamak, çeşitli hastalıklar, beslenme düzeni ve stres gibi sorunlardır.

KEPEĞİN ÇÖZÜMÜ NEDİR:

Tedavisi için öncelikle yaş ve kepeğin şiddeti göz önünde bulundurulmalı. Bu faktörler göz önünde bulundurulduktan sonra da bir dermatoloğa danışılmasında fayda vardır. Ancak aşağıdaki önerilerle, kepek oluşumunu en aza indirgeyebiliriz. İşte o öneriler...

- Doğru şampuanu seçin

- Selenyum içeren, paraben içermeyen şampuanları tercih edin

- Bakım yağı kullanın

- Aşırı sıcaktan kaçının

Ayrıca ekillendirici jöleler, macunlar, spreyler çok işe yarıyorlar ancak aşırı ve çok miktarda kullanmak kepeğe neden olabiliyor.

KEPEK ÇEŞİTLERİ:

Kuru kepek: omuzlara düşen küçük, ince beyaz pullar.

Yağlı kepek: saç ve saç derisine yapışan, daha geniş ve kalın, sarımtırak pullar.


Etiketler Kepek Saç kepekleri
Yorumlar