Anasayfa /  Sağlık

Prezervatiflere 16 cm sınırı geliyor

Cinsel yollarla bulaşan hastalıkların gün geçtikçe artmasından dolayı harekete geçen Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, yüzbinlerce prezervatif dağıtmaya karar verdi.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2019 19:41

Çiftlerin, cinsel ilişki esnasında kesinlikle korunmaya ihtiyacı olduğunu belirten uzmanlar, cinsel yollarla bulaşan hastalıklarınların büyük tehlikelere yol açabileceğini vurguluyor. Bunun üzerine harekete geçen Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, hastalıklardan korunmak ve doğum kontrolünü sağlamak amacıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Prezervatiflere 16 cm sınırı geliyor Sağlık Bakanlığı ücretsiz dağıtacak - Sayfa 2

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı onaylı prezervatif dağıtacak. Doğum kontrolünü sağlamak ve cinsel ilişki yollarla bulaşabilecek hastalıklardan korunmak amacıyla harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, ilk etapta vatandaşlara 402 bin ücretsiz prezervatif verecek.

Prezervatiflere 16 cm sınırı geliyor Sağlık Bakanlığı ücretsiz dağıtacak - Sayfa 3

Para ile satılamayacak

Dağıtılacak olan prezervatifler, belirli kurallara uygun olacak. İhale yoluyla alınacak prezervatiflerin üzerinde "T.C. Sağlık Bakanlığınca parasız verilir, satılamaz” uyarısı yer alacak.

Prezervatiflere 16 cm sınırı geliyor Sağlık Bakanlığı ücretsiz dağıtacak - Sayfa 4

16 cm'den az olmaması isteniyor

Uzunluğu 16 cm'den az olmaması beklenen prezervatiflerin alımı ile ilgili ihale 5 Nisan'da Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

Prezervatiflere 16 cm sınırı geliyor Sağlık Bakanlığı ücretsiz dağıtacak - Sayfa 5

Üzerinde uyarılar yer alacak

Ayrıca prezervatiflerin üzerinde, “Tek kullanımlıktır”, “Serin ve kuru yerde doğrudan güneş ışığından uzak saklanmalıdır”, “Oda sıcaklığında saklayınız” ve “T.C. Sağlık Bakanlığınca parasız verilir, satılamaz” uyarılarının yer alması bekleniyor.

Prezervatiflere 16 cm sınırı geliyor Sağlık Bakanlığı ücretsiz dağıtacak - Sayfa 6

Türkiye'nin boy ortalaması

16 cm'den uzun olması istenen prezervatifler, akıllara Türkiye'deki penis boy ortalamasını getirdi. Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir araştırmada, Türkiye'deki erkeklerin ortalamasını 13,9 cm olarak belirlemişti.


Yorumlar