Anasayfa /  Sağlık

Mutfakta vakit geçirmeyi sevenler buraya: İşte mutfakta hayatınızı kurtaracak pratik yöntemler

İşte mutfakta vakit geçirmeyi sevenler için kolaylık sağlayacak ve hayat kurtaracak olan birbirinden farklı pratik bilgiler.

Abone ol
Abone ol 06 Şubat 2019 16:14

Mutfakta zaman geçirmeyi sevenler buraya! Sizler için hazırladığımız bu hayat kurtaran öneriler sayesinde mutfakta geçirdiğiniz zamanlar daha keyifli bir hale gelecek. Peki mutfakta oldukça işimize yarayacak bu ipuçları neler? diyorsanız içeriğimize bir göz atmanızda fayda var. İşte mutfakta hayat kurtaran ipuçları! 

ELMA DİLİMLERİNİN KOYULAŞMAMASI İÇİN... 

Dilimlediğiniz elmalar dolaba koysanız dahi bir süre sonra rengi koyulaşmaya başlamaktadır. Bu da ne yazık ki iştah kapatıcı bir görünüme neden olmaktadır. Elmaların koyulaşmasını istemiyorsanız bir bardak suya iki kaşık balı karıştırıp elmaları içinde bekletirseniz bu koyulaşmanın önüne geçebilirsiniz. 

YUMURTA TESTİ 

Yumurtanın taze olup olmadığını anlamanın da elbetteki bir yolu bulunuyor. Suya koyarak anlayabilirsiniz. Taze yumurta dibe batarken, bayat yumurta suda yüzecektir.

KOLAY ÇİLEK TEMİZLEME YÖNTEMİ

Çilekleri saplarından ayırmak için bir pipete danışın.

MUZLARIN SARI KALMASI İÇİN... 

Muzlar bir süre sonra rengini kaybetmekte yine onlarda elmalar gibi koyulaşmaya başlamaktadır. Muzlarınızın sarı renginde kalmasını istiyorsanız saplarını streçlemeniz yeterli olacaktır. 

YUMURTAYI DAHA RAHAT SOYMAK İÇİN... 

Haşladığınız yumurtaları soymakta zorluk çekiyorsanız bu yöntem tam da size göre! Kaynayan suya bir kaşık kabartma tozu ekleyin. Daha kolay bir şekilde soyulduğunu göreceksiniz.

MUFFİN KAPLARI 

Kahvaltılarda sürekli aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım diyorsanız bir önerimiz var. Muffin kaplarınıza pastırma sarıp içine hazırladığınız yumurtayı ya da dilediğiniz herhangi bir karışımı döküp fırına verebilirsiniz. Harika bir tat ortaya çıkacağından emin olabilirsiniz. 


Yorumlar