Anasayfa /  Sağlık

Kış aylarınızı kabusa çeviren ‘Boğaz Enfeksiyonu’ için mucizevi besinler…

Özellikle kış aylarında görülen ve günlük yaşamımızı ciddi derecede etkileyen boğaz enfeksiyonuna üst solunum yolu neden olmaktadır. virüslere, bakterilere, alerjilere hatta mantarlara bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Peki boğaz ağrısını, enfeksiyonunu geçiren doğal besinler nelerdi? İşte detaylar…

Abone ol
Abone ol 16 Ocak 2019 22:46

Havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı soğuk kış günlerinde artan üst solunum yolu hastalıklarının ardından boğazlarda ortaya çıkan enfeksiyonun nasıl tedavi edilebileceğini sizler için araştırdık. Peki boğaz enfeksiyonuna iyi gelen besinler neler? Boğaz enfeksiyonuna iyi gelen doğal tedavi yöntemleri neler? İşte kuru öksürüğü anında keserek boğaz enfeksiyonuna iyi gelen besinler!

SOĞAN SUYU

Soğan allisin maddesi bakımından oldukça güçlü bir besindir. Soğan hepinizinde bildiği gibi antibiyotik etki göstermektedir. Bu özelliği sayesinde vücuttaki toksinleri kısa sürede atmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca içerdiği sülfür balgam söktürücüdür. Günde 1 bardak soğan suyu içmeniz boğazlarınızdaki enfeksiyonu kısa süre içerisinde geçmesini sağlayacaktır. 

AYVA VE LİMON 

Ayva ve limon da yine boğaz enfeksiyonlarına iyi gelen besinler arasında yer alamaktadır. Yapmanız gereken tek şey ayva ve limonu blendırdan geçirip, süzdükten sonra üzerine su ile ılıklaştırılan balı dökmeniz olacaktır.  Ayva ve limon içerdikleri C vitamini sayesinde oluşan enfeksiyonlu virüsleri azaltmaya yardımcı olmaktadır.

BALLI PAPATYA ÇAYI

Boğazlardaki tahribatı önleyecek bir başka besin ise papatya çayıdır. Ballı papatya çayı, kuru öksürük için oldukça fayda sağlamaktadır.  Bu karışımı her gün ara öğünlerde ve akşam yemeklerinden sonra tüketebilirsiniz. 

PREBİYOTİKLİ BESİNLER

Prebiyotik içeren besinlerden olan turşu ve kefir, boğaz enfeksiyonlarına birebir fayda sağlayan besinlerdendir. Bu besinleri günlük beslenme rutinine ekleyerek hastalıklara karşı boğaz sağlığınızı koruyabilirsiniz. 


Yorumlar