Anasayfa /  Sağlık

Hemoroid nedir tedavisi nelerdir?

Hastaların genellikle söylemekten çekindiği ve bu durumun ertelenmesiyle ciddi sorunlara yol açabilen hemoroidin tedavisi nelerdir?

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2019 19:11

Hemoroidin (basur) neden olduğu ve hemoroit nasıl geçebileceği hakkında bilgiler veren Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sedat Ocak, uyarılarda bulundu.

Hemoroid için, "Özellikle büyük abdest alışkanlıkları bozulmuş kabızlık ya da ishal olan kişilerde, ağır stresli meslekler icra eden kişilerde, uzun süre oturarak hayatını sürdüren, iş yapan kişilerde ve bununla birlikte anne adaylarında görülmektedir" diyen Ocak, hemoroidin tanımını şu şekilde yaptı;

Hemoroid nedir?

"Hemoroid makat iç duvarında bulunan 3 adet venöz yani kirli kan damarından birinin, ikisinin veya hepsinin şişmesi ve üzerinden geçen büyük abdestin sürtünmesiyle oluşturduğu tüm şikayet grubuna hemoroit hastalığı denir" dedi. 

Hemoroid neden olur? 

Opr. Dr. Sedat Ocak, "Tuvalet ihtiyacını gidermemize yardımcı olan iç ve dış olmak üzere iki adet kas vardır. Dış kaslar dışkılama ihtiyacında bizim kontrolümüzle açılır, iç kas da buna paralel olarak kendiliğinden genişler. Ancak çeşitli sebeplere bağlı olarak kaslarımızı rahatlıkla kontrol edemeyiz, ıkınma ve zorlanma başlar. Basınç arttıkça buradaki damarlarda şişme meydana gelir ve hemoroit ortaya çıkar. Basur tıbbi adıyla hemoroit, hastaların utanmaları, muayene olmaktan korkmaları gibi nedenlerle genellikle geç teşhis edilmekte ve zamanında tedavi edilmeyen hemoroitler ilerleyip dayanılmaz ağrılara, şişliklere, kanamalara, kansızlık ve halsizliğe neden oluyor” diye konuştu.


Yorumlar