Anasayfa /  Sağlık

Göğüs estetiğinde doğal görünüm mümkün mü?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, meme implantının daha doğal görünmesi için yapılan uygulamaları anlattı.

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2017 21:29

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Güzel göğüslere sahip olmak kadınların kendilerini daha da güzel hissetmelerini sağlar. Kendilerini güzel hisseden kadınların doğal olarak özgüvenleri de daha yüksek olur. Günümüzde kadınları en çok mutlu eden estetik operasyonların başında meme estetiği geliyor, aynı zamanda en fazla talep edilen operasyon türüdür.”

BU OPERASYONU KİMLER YAPTIRABİLİR?

“Göğüs dolgunlaştırma estetiği, estetik cerrahinin en gelişmiş tekniklerine sahiptir. Bu operasyonu, göğüslerinin şeklinden ya da boyutundan memnun olmayan, 18 yaş ve üzeri olan herkes yaptırabilir. Göğüslerin aşırı küçük olması, asimetri, hamilelik ya da doğum sonrası içinin boşalması gibi estetik sorunları çözmek için meme büyütme estetiğinden yararlanabilir. Göğüslerdeki doğal görünümü bozan estetik sorunları düzeltmek için meme büyütme estetiğinde çeşitli teknikler kullanılabilir. Bunların arasında silikon meme implantı yerleştirme ve yağ ya da dolgu enjeksiyonu teknikleri bulunur. Göğüs estetiğinin daha doğal bir görünüm ile sonuçlanması için ihtiyaca göre aynı operasyondan birden fazla teknik kullanılabilir. Kompozit estetik denilen bu yöntemle hem meme implantı yerleştirilir hem de mikro ya da nano teknolojisi kullanılarak kişinin kendi yağ hücreleri de enjekte edilebilir. Bu teknik ile göğüslerin estetik operasyondan sonra daha doğal kıvrımlara sahip olması sağlanır.”





DAHA DOĞAL GÖRÜNÜM İÇİN…

“Kalıcı meme büyütme için silikon implant yerleştirme tekniğinden faydalanırız. Ancak bazı durumlarda kişinin var olan meme dokusu implant yerleştirme için yetersiz olabilir. Bu gibi durumlarda implantın belli olmaması ve daha doğal görünmesi için yağ enjeksiyonu tekniğinden faydalanılır. Mikro ya da nano yağ enjeksiyonu tekniği ile göğse yerleştirilen silikon implantın hatlarının belirgin olmaması sağlanabilir. 1 saat süren operasyon ile silikon meme implantı kişinin durumuna göre kas altı ya da kas üstüne yerleştirilir. Ardından kişinin kendi vücudundan alınan yağ hücreleri memeye enjekte edilir ve böylece eksik olan yumuşak doku tamamlanır.”

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Kompozit meme büyütme estetiği yeterli meme dokusuna sahip olmayan ya da düşük kilolu hastaları için çok daha uygundur. Bu teknik meme implantı hatlarının gizlenmesine ve göğüslerin daha doğal kıvrımlara sahip olmasına yardımcı olur. Kişinin kendi vücudundan alınan yağ hücreleri enjekte edildiği için aynı zamanda doğal da bir işlemdir. Bu sayede hasta kalıcı ve doğal görünümlü göğüslere sahip olur. Siz de göğüslerinizdeki şekil bozukluklarından kurtulmak istiyorsanız, alanında uzman bir estetik cerraha giderek kendinize özel bilgi alabilirsiniz.”


Yorumlar