Anasayfa /  Sağlık

Çok Şaşıracaksınız: Salatalık ve domatesi sakın aynı anda tüketmeyin!

Ayrı ayrı tüketildiğinde birçok faydası bulunan ancak aynı anda tüketildiğinde gıda zehirlenmesine kadar bir çok kötü sonuca yol açan yiyecekleri sizler için derledik...

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2019 12:54

Kahvaltılarda olsun akşam yemeklerinin mezesi olsun günlük hayatta hemen hemen her öğünde tükettiğimiz salatalık ve domates hakkında korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Yılladır birlikte tüketilen bu iki sebzenin kesinlikle aynı anda tüketilmemesi gerektiği ortaya çıktı. Peki ama neden?

Yeryüzünde yetişen tüm sebzeler, farklı sindirim sürelerine sahiptir. Bu nedenle sindirim süresi az olan bir besini sindirim süresi çok olan besinle birlikte tüketince, ortaya çeşitli tehlikeler çıkıyor.

Hızlı ve yavaş sindirimli besinleri aynı anda tüketmeyi önermeyen uzmanlar, bu besinlerin insan midesinde sağlık problemleri oluşturduğunu ortaya koymuştur. Bağırsak problemlerinin yanısıra midede gaz, şişkinlik ve ağrı, bu sağlık sorunlarının başında gelir.

salata.jpg

Örneğin salatalık ve domates asla bir arada tüketilmemelidir. Bunlar aynı anda tüketildiğinde fermantasyon süreci başlar, karın boşluğunda sindirim için salınan asit birçok sindirim problemi meydana gelir. Peki aynı anda tüketilmemesi gereken diğer yiyecekler nelerdir?

meyve.png

Yemekten sonra meyve yemeyin

Uzmanlar, yemekten sonra meyve yemenin, midede asit reflüsü ve diğer sindirim sorunlarına neden olduğunu söylüyor.

mako.png

Peynirli makarna tüketmeyin

Makarna, proteinden farklı bir sindirim süresine sahip olan nişastalar açısından zengindir. Bu nedenle bu ikilinin birlikte tüketilmesi, fermantasyona ve sindirim problemlerine yol açar.

omlet.png

Omleti bu şekilde asla yemeyin

Aynı tabağa çok fazla protein koymaktan kaçınmamız gerekiyor. Et ve peynirli omlette bunlardan birisi.

kappuz.png

Karpuz ve kavun...

Karpuz ve kavunu  birlikte değil, ayrı ayrı tüketin.

muz.png

Muz ve süt

Özellikle çocukların vazgeçilmezi olan muz ve süt karışımı, sindirimi yavaşlatır.

yogurt.png

Meyveli yoğurt tehlikesi

Meyve ve yoğurt karışımı, sindiriminizi yavaşlatır ve bağırsak florasına zarar verir. Bu, özellikle de gıda zehirlenmesine neden olabilem aktif maddelerin miktarını artıran, yoğurda ananas eklenmesi durumu için geçerlidir.


Yorumlar