Anasayfa /  Sağlık

Cinsel gücü artırıyor! Fiyatı 1000 dolara satılıyor ! Trüf mantarı nedir?

Cinsel gücü artırıyor! Fiyatı 1000 dolara satılıyor ! Trüf mantarı nedir?Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 50 dekar alana bin 500 adet ‘trüf mantarı’ aşılanmış fidan dikildi.

Abone ol
Abone ol 25 Mart 2019 16:00

Cinsel gücü artırıyor! Fiyatı 1000 dolara satılıyor ! Trüf mantarı nedir?Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 50 dekar alana bin 500 adet ‘trüf mantarı’ aşılanmış fidan dikildi. 

Son zamanlarda trüf mantarına ilginin artmasıyla faydaları da sıkça konuşuluyor. Kahramanmaraş'ta üretimi başlayan mantar öyle ki kralların yiyeceği olarak adlandırılıyor. Türkoğlu ilçesi Hacı Bebek Mahallesi'nde ekimi yapılan mantarın piyasa değerinin yüksek olması nedeniyle bölge çiftçisi için yeni bir gelir kapısı açıldı. Ekimi yapılan mantarın 4 yıl boyunca bakımının yapılacağını söyleyen Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, trüf mantarının son zamanlarda büyük rağbet gördüğü söyledi. Trüf mantarının faydaları ise saymakla bitmiyor. 

Cinsel gücü artırıyor! Fiyatı 1000 dolara satılıyor - Sayfa 2

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 50 dekar alana bin 500 adet ‘trüf mantarı’ aşılanmış fidan dikildi. Türkoğlu ilçesi Hacı Bebek Mahallesi'nde ekimi yapılan mantarın piyasa değerinin yüksek olması nedeniyle bölge çiftçisi için yeni bir gelir kapısı açıldı. Ekimi yapılan mantarın 4 yıl boyunca bakımının yapılacağını söyleyen Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, trüf mantarının son zamanlarda büyük rağbet gördüğü söyledi.

Cinsel gücü artırıyor! Fiyatı 1000 dolara satılıyor - Sayfa 3

Ortalama 600 kilogram mantar üretileceğini kaydeden Altındaş, gelecek yıllarda yeni mantar bahçelerinin oluşturulacağını ifade ederek, “Bölge müdürlüğü bünyesinde trüf mantarı alanı oluşturduk Türkoğlu ilçesinin Hacı Bebek Mahallesi'nde. 50 dekar sahada bin 500 adet trüf aşılanmış fidanlarımızı sahada dikimini yaptık ve çalışmalarını tamamladık. İnşallah 4 yıl boyunca sahada bakımını yapacağız ve tahmini olarak 600 kilogram olarak trüf mantarı üretmeyi düşünüyoruz" dedi.

Cinsel gücü artırıyor! Fiyatı 1000 dolara satılıyor - Sayfa 4

Trüf mantarının son zamanlarda revaçta olan bir mantar olduğunu belirten Altındaş,"kralların yiyeceği olarak biliniyor, piyasası da oldukça yüksek. Fiyat olarak 100 dolardan başlıyor ve bin dolara kadar çıkıyor. Dolayısıyla çok ciddi manada buradaki orman köylümüzün gelir elde edilecek bir mantar. Biz de tabi bölge müdürlüğü olarak bunu yaptığımız için gurur duyuyoruz. Bu tip çalışmalarımıza da inşallah önümüzdeki yıllarda devam edeceğiz” dedi





Cinsel gücü artırıyor! Fiyatı 1000 dolara satılıyor - Sayfa 5

Doğal bir afrodizyak kaynağıdır. Cinsel gücü artırır. Protein açısından son derece zengindir. Köklü besinler arasında yer alan trüf mantarı zengin yapısı sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Lifli yapısı sayesinde tokluk hissi verir.





Cinsel gücü artırıyor! Fiyatı 1000 dolara satılıyor - Sayfa 6

Cinsel gücü artırıyor! Fiyatı 1000 dolara satılıyor - Sayfa 7


Yorumlar