Anasayfa /  Sağlık

Bitlis’te gıda denetimleri arttı

Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bu yılki gıda denetimleri 2016 yılına göre iki kat artırılarak ara verilmeden devam ediliyor.İl Müdürü Fatih Asak, ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, süt ve süt ürünleri üretimi, pastacılık...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 13:29

Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bu yılki gıda denetimleri 2016 yılına göre iki kat artırılarak ara verilmeden devam ediliyor.

İl Müdürü Fatih Asak, ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, süt ve süt ürünleri üretimi, pastacılık ürünleri üretimi yapan üreticileri, gıda ve yem şubesi müdürü ve kontrol görevlileri ile beraber denetleyerek işyerlerinin mevcut durumları hakkında bilgi aldı. Gıda denetimlerinde tamamen bakanlığın yetkili olmasından sonra denetimlerin etkili bir şekilde arttığını ve gün geçtikçe daha güzel sonuçlar ile karşılaşıldığını ifade eden Asak, “Gıda üretimi yapan, satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinin 5996 sayılı kanun ve bu kanuna dayanılarak çıkarılmış olan mevzuat hükümleri çerçevesinde denetimler devam ediyor. İşyerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartlarını mevzuata uygun hale getirilerek bundan sonrada bu şekilde devam edecek” dedi.

Asak, ayrıca ilgili mevzuatlara uygun çalışan tüm işyerlerinin yanında olduklarını, tüketicilerin sağlığına risk oluşturabilecek işletmelerle ilgili ise gerekli yasal işlemlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar