Anasayfa /  Sağlık

Bal kabağının mucizevi faydaları

Bal kabağının faydaları hakkında bilinmesi gerekenler.

Abone ol
Abone ol 18 Kasım 2018 15:40

Sağlığımızı korumak için tüketmemiz gereken  bal kabağının müthiş faydaları.

Bal kabağının lif içeriği yüksek olmakla birlikte kalorisi düşüktür. 1 bardak haşlanmış, süzülmüş, pişmiş, tuzsuz kabak tam 49 kaloridir. Ayrıca bal kabağı 2 gram protein, 12 gram karbonhidrat ve 3 gram diyet lifi içerir.

İyi bir C vitamini olan bal kabağı, hastalıklara karşı savaşan bütün besin öğelerini (potasyum, pantotenik asit, magnezyum, C ve E vitamini, demir, çinko, selenyum, kalsiyum, niasin ve folat) içeriyor.

Bal kabağı faydaları

Bal kabağının parlak turuncu renginin onun önemli bir antioksidan olan beta karotenden zengin olduğunu gösterdiğini belirten Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, “Beta karoten bitki karotenoidlerinden biridir ve vücutta A vitaminine dönüşür. A vitaminine dönüşümüyle beta karoten sağlık için önemli fonksiyonları gerçekleştirir.

Mevcut çalışmalar beta karoten içeren zengin bir diyetin bazı kanser türlerine ( akciğer, kolon, mesane, serviks, meme, cilt ) yakalanma riskini azaltabildiği ve kalp hastalığına karşı koruma sağladığını göstermiştir.

Beta karoten diğer hastalıkların yanı sıra katarakt ve yaşlanmanın getirdiği dejeneratif (dokuların normal yapılarının bozulup, fonksiyonlarını yapamayacak hale gelmesi ) etkilerin oluşum riskini azaltmaktadır” dedi.

Havuç, kabak, brokoli...

Havuç, kabak, brokoli, tatlı patates, kayısı ve yeşil yapraklı sebzelerin beta karoten kaynakları olduğunu belirten Yıldırım, “A vitamininden zengin besinleri günde 1-2 porsiyon tüketmek yeterlidir. Aşırı tüketimi derinin renginin sarı/turuncuya dönmesine neden olur” şeklinde konuştu.


Etiketler Bal kabağı Lif
Yorumlar