Anasayfa /  Sağlık

Bahar alerjilerinden korunmanın yolları neler?

Kış aylarından uzaklaşmamızın ardından zaman zaman açan güneşler gelecek olan baharın habercisidir ancak çoğu kişi bahara hastalanmadan girmez. Peki bahar alerjilerinden nasıl korunur?

Abone ol
Abone ol 25 Mart 2019 15:35

Kış aylarından uzaklaşmamızın ardından zaman zaman açan güneşler gelecek olan baharın habercisidir ancak çoğu kişi bahara hastalanmadan girmez. Peki bahar alerjilerinden nasıl korunur?

Soğuk havaların etkisini azaltması ve güneşin kendisini göstermesiyle hastalık mevsimi olarak tabir edilen bahar öncesi bu havalardan korunmanın yolları nelerdir? 

Her bahar geldiğinde, polenlerin artışı ile birlikte kaşıntı, burun akıntısı, göz sulanması, hapşırma, öksürük ve hatta ateş gibi problemler baş gösteriyor. İşte bu gibi rahatsızlıklardan ve bahar alerjilerinden kurtulmanın 5 basit yolu.

- Güneşe şapka ve gözlük kullanın: Güneş ve şapka, sizleri burun ve göz akıntısı probleminden sizi korumaya yardımcı olacaktır.



- Evcil hayvanlarınızın bakımına dikkat edin: Evcil hayvanlarınız varsa, özellikle de ev dışında vakit geçiriyorlarsa temizliklerine dikkat etmeniz ve mümkünse yatak odanıza sokmamanız gerekir. 



- Şifalı bitki ve baharatları hayatınıza dahil edin: Uyumanıza, sakinleşmenize yardımcı olan, boğaz ağrınıza veya kaşıntıya iyi gelen şifalı bitkiler, sizi pek çok durumda alerjinizin kötü etkilerinden kurtarmaya yardımcı olur.



- Camlarınızı kapalı tutmaya özen gösterin: Polenlerin yoğun olduğu dönemlerde camlarınızı kapalı tutmaya özen göstererek alerji ihtimalinizi olabildiğince aza indirebilirsiniz.



- Kişisel temizliğinize daha çok dikkat edin: Tüm gün boyunca kıyafetlerinize, saçlarınıza, aksesuarlarınıza yapışan toz ve polenler, eve geldiğinizde evinize ve yatağınıza girerek alerjinizin artmasına sebep olur. Bu nedenle düzenli olarak duş almanız tavsiye edilir.


Yorumlar