Anasayfa /  Güncel

Sağlık çalışanları'nın yüzünü güldürecek 3 müjde!

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı... Sağlık çalışanları uzun süredir bekledikleri müjdelere bugün kavuşacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkçıların maaşlarına yapılacak düzenlemeyle ilgili tarih olarak bugünü işaret etmişti. Sağlıkçılara sadece maaş değil 3 ayrı müjde geliyor! İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2022 11:31

Sağlık çalışanlarının maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için süren çalışmalarla ilgili detaylar bugün belli oluyor. Ambulans şoföründen hemşireye kadar tüm sağlık personeli son çalışmaya dahil edildi. Aralık ayında, özellikle pandemi döneminde çok yoğun çalışan doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi için çalışma yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Görüşülen bir yasaya önerge ile monte edilmek istenen düzenlemenin, çok sayıda sağlık çalışanını kapsam dışında tuttuğu, eğitim ve kıdeme göre kademelendirme yapılmadığı için haksızlıklara yol açacağı fark edildi. Düzenleme, yasalaşmadan geri çekilerek yeniden çalışılmaya başlandı. Sağlık çalışanlarına iyileştirmeler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

KİM NE KADAR ZAM ALACAK?

Düzenlemeye göre kamuda çalışan sağlık çalışanlarına 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş artışı yapılacak. Yeni düzenlemeden, ambulans şoförü, acil sağlık görevlileri, ebe ve hemşireler de yararlanacak. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL ücret artışı sağlanacak. Diğer sağlık personeline yapılacak artış oranının aylık 500-600 lira arasında olacağı belirtiliyor.

SAĞLIKÇILARA 3 MÜJDE

Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde olacak. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de bugün duyurulacak 3 müjdeyi köşesinde yazdı.

1- MAAŞLAR

Hekim maaşlarıyla ilgili bir düzenleme vardı. Sağlıkçıların arasında adaletsizliğe yol açar kaygısıyla geri çekilmişti. Yeniden düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlıkçıların maaşlarında yapılacak düzenlemeye ilişkin müjde vermesi bekleniyor.

2-ŞİDDETE KARŞI ÖNLEMLER

Sağlıkçıların en ciddi sorunlarından biri maruz kaldıkları şiddet olayları. Sağlıkçılara saldırıyı dünyanın en vahşi saldırılarından biri olarak görüyorum. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ortak bir çalışma yaptılar. Bu konudaki düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

3- MALPRAKTİS DAVALARI

Sağlıkçıların en önemli sorunlarından biri tıbbi hatalardan dolayı açılan malpraktis davaları. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hekimler de hâkimler gibi korunacak” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda önemli açıklamalar yapacak. Sağlıkçılarla ilgili davalara artık ihtisas mahkemeleri bakacak. Tazminat cezalarını ise sağlıkçılar değil, devlet üstlenecek.

 

Yorumlar