Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık bölümlerinden mezunlar 50 bin atama istiyor!

Sağlık Bakanlığına 12 Bin'i işçi olmak üzere 47 Bin personel alımı için kadro izini istendi. Buna göre Cumhurbaşkanlığından gelecek atama izni kadar sağlıkçı personel alımı yapılacak. Adaylar atamanın 50 bin olması için sosyal medya üzerinden seslerini duyurdu.

Abone ol
Abone ol 21 Şubat 2020 21:35

Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Murat Polat köşesinde sağlık bölümlerinden mezunlar için müjdeli haberi verdi.

2019 yılında alımları yapılmayan ve 2020 yılında yapılması beklenen 12 bin işçi alımları ile Sağlık kadrolarından bir kısmı için 30 bin ile 35 bin olmak üzere toplamda 47 Bin'e kadar personel atama kadrosu izni istenildi. Buna göre işçi alımları için inşaat personeli, sıvacı, metal işçisi, tesisat işçisi, boyacı, güvenlik görevlisi, şoför, teknisyen, tekniker, kaynakçı, temizlikçi, hizmetli, marangoz, klinik elemanı kadrolarında personel alımlarının yapılması bekleniyor.

ADAYLAR 50 BİN ATAMA YAPILMASINI İSTİYOR!

Atama bekleyen adaylar sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Buna göre atama bekleyenler Martta 50 bin atama için onay verilmesini istediklerini aktarmaktalar. #RTEMarttaSağlığa50BinOnay üzeriden seslerini duyuran sağlık bölümü mezunları kendi bölümlerinden alımlar için kadro açıklanmasını istediklerini aktarmaktalar.
Cumhurbaşkanlığı Streteji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2020 yılında bazı kurumlar için atama izni verdi. Buna göre Genel Bütçeli kurumlara 431, üniversitede idari personel için 635, öğretim elemanları için ise 1600 kişilik alım olacak. Yüksek yargı kurumlarına 5'er adeti Adalet Bakanlığı 10, ve diğer bakanlıklara ise 10'ar adet atama izni verildi. Üniversitelere ise 5'er adet alım yapılacak.

Yorumlar