Anasayfa /  Sağlık

Sağlık Bakanlığı'ndan 15 yaş için flaş aşı kararı!

Koronavirüs aşısı hakkı tanınan 15 yaş ve üzeri gençlerin randevuları iptal edildi. Bakanlık yetkilileri, yeni bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Abone ol
Abone ol 18 Ağustos 2021 12:46

Sağlık Bakanlığı, 6 Eylül’de açılması planlanan okulların yüz yüze eğitime devam edebilmesi için 12 yaş üstü kronik hastalığı olan çocukların yanı sıra 15 yaş üstüne de aşı hakkı tanındığını açıkladı. Ancak aşı randevusu alıp hastaneye giden gençlere, “Randevunuz iptal oldu. Yeniden almaya çalışın” çağrısı yapıldı. Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine, yeniden randevu almaya çalışanların ise sistemde aşı hakkı olmadığı belirlendi.  Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu konuda sistemde yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. 15 yaş üstü gençlerin aşı haklarının önümüzdeki günlerde yeniden gündeme geleceği belirtiliyor. 

4’ÜNCÜ DOZ İÇİN BEYAN MI BELGE Mİ?

Bu arada Sağlık Bakanlığı, yurtdışına çıkışta vize kolaylığı için iki doz Sinovac aşısı yaptırıp, hatırlatma dozu olarak BioNTech uygulanan tüm vatandaşlara 4’üncü doz aşı hakkı tanımıştı. Ancak yurtdışına çıkacak kişilerin beyana dayalı mı yoksa bir belge göstererek mi 4’üncü doz aşılarını yaptırabilecekleri henüz netleşmedi.

 

 

Yorumlar