Anasayfa /  Politika

Sağlık Bakanlığı'na 40 bin yeni personel alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık Bakanlığı'na 40 bin yeni personel ataması müjdesi vermek istiyorum.

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2021 20:00

Sağlık hizmetlerinde herhangi bir krize izin vermedik. Vaka, vefat yoğun bakım sayıları kontrol edebileceğimiz bir seviyededir. Özellikle hastanelerde sunulan hizmetlerde elbette aksamalar gecikmeler görünebilmektedir. En kısa sürede bunlarında önüne geçeceğiz.

Sağlık bakanlığımıza bu vesileyle 40 bin personel alımı yapılacak. Kapanma dönemlerinde verdiğimiz kapsamlı ve yerinde desteklerle ekonomik... Halan hazırlıkları süren 164 mesleki eğitim merkezini de ocak ayında açıyoruz. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı ekonomi politikamızla ülkemizi büyütecek her adımı desteklemeye devam ediyoruz. %8 artış yükselen elektirik talebini aldığımız önlemlerle herhangi bir sıkıntıya sokmadan karşıladık.

Doğalgaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibariyle bin 100 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızı konutlarda tükettikleri doğalgazı 150 dolardan veriyoruz. Alış fiyatına baktığımızda hane halkına verdiğimiz doğalgazdan %70 hibe yaptığımızı söyleyebiliriz.

Yorumlar