Anasayfa /  Foto Galeri

Sağlık Bakanlığı uyardı!Kapalı ofis ortamında çalışanların alacağı önlemler..

Sağlık Bakanlığı,kapalı ortamda çalışılan iş yerleri ve ofislerde, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınabilecek önlemlere ilişkin bilgilendirme broşürü paylaştı.

Sağlık Bakanlığı uyardı!Kapalı ofis ortamında çalışanların  alacağı önlemler.. - Sayfa 1

Kapalı ortamda çalışılan iş yerlerinin sık sık havalandırılması gerektiği aktarılan broşürde, “Pencereler açılarak odanın sık havalandırılması sağlanmalıdır. Merkezi havalandırma sistemleri bulunan iş yerlerinin havalandırması temiz hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde düzenlenmeli, havalandırma sistemlerinin bakımı ve filtre değişimleri üretici firma önerileri doğrultusunda yapılmalıdır” denildi.

Sağlık Bakanlığı uyardı!Kapalı ofis ortamında çalışanların  alacağı önlemler.. - Sayfa 2

İş yerlerinde ultraviyole cihazları ile hava ve yüzey dezenfeksiyonu yapılmasının önerildiği broşürde, “İş yerlerinde çalışanlar arasında en az 1 metre mesafe olması sağlanmalı ve çalışanlar maske takmalıdır. Yemekhanede masalar ve sandalyeler arası mesafe en az 1 metrede olacak şekilde (tercihen 2 metre) düzenleme yapılmalıdır. Temaslı takibinin kolay yapılabilmesi için; yemek saatleri gruplara göre belirlenmeli ve mümkün ise aynı kişilerin aynı masada yemek yemeleri sağlanmalıdır. Çay içme molalarında da benzer kurallara dikkat edilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanlığı uyardı!Kapalı ofis ortamında çalışanların  alacağı önlemler.. - Sayfa 3

El hijyeninin önemine işaret edilerek, “Eller sık sık yıkanmalıdır. Eller en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği ile ovalanmalıdır. Antiseptik içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir. İş yerlerinde, lavabolarda sabun ve kolay erişilebilir yerlerde alkol bazlı el antiseptiği bulundurulmalıdır” denildi.

Sağlık Bakanlığı uyardı!Kapalı ofis ortamında çalışanların  alacağı önlemler.. - Sayfa 4

Eldiven kullanımına ilişkin önerilerin de yer aldığı yazıda, eldiven kullanmanın el temizliği yerine geçmediği vurgulanarak, “Yapılan iş, eldiven kullanımını gerektirmiyorsa, Covid-19’dan korunmak amacıyla eldiven kullanılmamalıdır. Eldiven kullanımı gereksiz bir güven hissi oluşturarak el yıkama sıklığını azaltabilir ve ellerle bulaş riskini arttırabilir” ifadeleri kaydedildi.