Anasayfa /  Ekonomi

Sağlık Bakanlığı memur alım başvuruları başlıyor !

Sağlık Bakanlığına uzman yardımcısı kadrosunda 24 Sağlık uzman memur alımları başlıyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2020 19:45

Sağlık Bakanlığı uzman yardımcısı yazılı sınavı için başvuru alınacak. Buna göre merkez teşkilatlarında görevlendirilecek olan genel idari hizmetler sınıfında 24 sağlık uzmanı alımları için başvuru süresi 15 Ocak tarihinde başlayacak.

YAZILI SINAV İLE BAŞVURU TARİHLERİ;

Sınava başvuru yapmak isteyen adaylar için 15 ocak ile 27 Ocak tarihleri arasında internet üzerinden başvuru yapılacak. Son başvuru tarihi 18:00'da sona erecek. Yazı sınav tarihi ise 17 Şubat ile 28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav yeri ise Ankara Çankaya ilçesinde bulunan T.C. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde olacak. Adayların yazı sına saatlerinden yarım saat önce sınav salonunda olmaları istenildi. Yanlarında ise fotoğraflı kimlik belgesi sürücü belgesi ya da pasaport olması istenildi.

  

Hukuk mezunu 1, İşletme mezunu 3, iktisat mezunu 3, Maliye mezunu 3, Kamu yönetimi mezunu ise 4 olmak üzere diğer alanlardan inşaat mühendisliği 3, endüstri mühendisliği biyomedikal mühendisliği mimar biyoloji kimya istatistik alanlarından çok sayıda alım gerçekleştirilecek. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sağlık Bakanlığına personel alımı başvuru şartlarında 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki şartları taşımaları istenilmektedir. Lisans bölümlerin ekte tablodaki kadroların istendiği şartlarda mezun olmaları gerekmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartında ise adayların tabloda belirilen puan türlerinden en az 70 ve üzeri puana sahip olmaları isteniliyor. Yaş şartında ise 1 Ocak ayı itibari 35 yaşını doldurmamış olmaları istenilmektedir.

 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı YHGM resmi internet sitesi olan yhgm.saglik.gov.tr adresinden başvurular yapılacak. Ayrıca aşağıda belirtilen hususların yerine getirilmesi istenilmektedir.

Yorumlar