Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık Bakanlığı işçi alımı yapcak! iŞKUR illerin kura tarihini açıkladı

Sağlık Bakanlığı İŞKUR aracılığı ile 14 bin işçi alımı için önemli bir açıklama yaptı. İŞKUR kura tarihi ve saatleri illere göre ne zaman yapılacak belli oldu. Kura sonuçları açıklanacağı saate açıklandı

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2020 19:11

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel müdürlüğünden personel alımı konusunda önemli bir açıklama geldi. toplamda 32 bin kişilik istihdamdan 18 bin kişi geçtiğimiz gün ÖSYM üzerinden açıklanan tercih sonuçları ile belirlendi. 14 Bin işçi alımında (temizlik, güvenlik görevlisi) Türkiye İŞ Kurumu İŞKUR Noter kurası ile belirlenecek. İllere göre kura tarihi ve saati, sonuç açıklanma saati belli oldu.

14 İB İŞÇİ ALIMINA NE KADAR BAŞVURU OLDU!

Rekor sayıda bir katılımın olduğu ifade edilen alımlarda 737,489 kişi başvuru yaptı. Türkiye Noterler birliği programı ile noter huzurundaki 14.000 işçi alımı asıl ve yedek listesi Koranavirüs salgını nedeniyle salona kimse alınamayacak denildi. Kura tarihleri 8 Nisan ile 9 Nisan 2020 günü yapılacağı açıklandı. Peki hangi il ne zaman kura yapılacak. Ankara, İstanbul, İzmir illerinde 8 Nisan günü Bursa, Çanakkale, Eskişehir gibi illerde ise 9 Nisan günü kura olacak.

ÇARŞAMBA GÜNÜ (8 NİSAN)

Ankara, Konya, İstanbul, İzmir, Kütahya, Mardin, Mersin, Muş, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Zonguldak , Adana, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzurum, Hakkâri, Hatay, Kahramanmaraş ve Sağlık bakanlığı Merkeze alınacak personel için kura yapılacak.

PERŞEMBE GÜNÜ (9 NİSAN)

Bursa, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya,

Yorumlar