Anasayfa /  Ekonomi

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımıyla ilgili önemli bir duyuru yayınladı. Peki, Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ne zaman?

Abone ol
Abone ol 23 Kasım 2019 13:48

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımıyla ilgili önemli bir duyuru yayınladı. Peki, Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için KPSS 2019/4 kapsamında alımlar için göreve başlama duyurusu geldi. KPSS 2019/4 sonucuna göre istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeline ilişkin arşiv araştırma işlemleri tamamlandı.

 

Göreve başlama işlemleri nasıl yapılacak?
 

Güvenlik soruşturması / arşiv araştırması tamamlanan kişiler başvurularını 22 Kasım 2019 - 5 Aralık 2019 tarihleri arasında yapabilecekler. Adaylar istenen belgelerle birlikte Ek-3'de belirtilen ilgili komisyona başvuruda bulunmalılar.

Atama şartlarını taşıyan adaylardan halen 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerekmektedir.

Adayların, (Ek-1)’de belirtilen belgeleri hazırlayarak en geç 05.12.2019 tarihi mesai bitimine kadar ilgili komisyonlara teslim etmeleri gerekmektedir. 4 üncü ve 5 inci maddede belirtilen durumlar hariç, başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evrakını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların, bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir. 

Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar, başvuru evrakını birinci derece yakınları aracılığı ile ilgili komisyonlara teslim edebilecektir. Bu durumdaki adaylar, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte bakanlığa başvurmalılar. Aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla; yerleştirildikleri hizmet biriminde, bu birimlerin kapatılmış veya başka bir birimle birleştirilmiş olması halinde yerleştirildikleri pozisyonun il veya ilçede bulunması hali öncelikle dikkate alınarak ihtiyaç bulunan bir birimde göreve başlatılacaktır.

Adayların atanma şartlarını taşıyıp taşımadıkları ilgili komisyonlar tarafından osym.gov.tr internet adresinde yayımlanan KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzundaki nitelik, şart ve kurallar, adaylardan istenen belgeler ve (Ek–1)’ de yer alan “Açıklama ve Uyarılar” dikkate alınarak tespit edilecektir.

Yorumlar