Anasayfa /  Foto Galeri

Sağlık Bakanı Koca uyarmıştı! İşte vaka sayılarının arttığı iller...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün bölgesel yayılımı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Ankara'da son 2-3 gündür koronavirüs vakalarında bir yükseliş söz konusu olduğunu ancak bugünden itibaren Ankara'daki vakala sayılarının da düşüşe geçtiğini kaydeden Bakan Koca, Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da koronavirüs günlük vaka sayılarında giderek kısmi artışın olduğunu belirtti. İşte il il koronavirüs yoğunluk haritası...

Sağlık Bakanı Koca uyarmıştı! İşte vaka sayılarının arttığı iller... - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından salgının Türkiye'deki seyri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Koca uyarmıştı! İşte vaka sayılarının arttığı iller... - Sayfa 2

1 Haziran'dan itibaren başlayan yeni normalleşme sürecinin ardından Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da vaka sayılarında kısmi bir artışın olduğunu belirten Bakan Koca, "Bu hareketliliğin getirdiği, maske, mesafe konusunda hassasiyet göstermememizin bir sonucu.

Sağlık Bakanı Koca uyarmıştı! İşte vaka sayılarının arttığı iller... - Sayfa 3

Diyarbakır'da son 3-4 gündür yükseliş içinde. Burada da genel bir artıştan öte kültürel, sosyal etkinliklerde artışın daha fazla olduğunu görüyoruz. Buralarda özellikle filyasyon çalışmalarını yoğunlaştırmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca uyarmıştı! İşte vaka sayılarının arttığı iller... - Sayfa 4

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR VE KONYA'DA VAKA SAYILARI DÜŞTÜ
Bakan Koca; İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'daki koronavirüs tablosunu da değerlendirdi. İstanbul ve İzmir'de vaka sayılarını düştüğünü ve hastane yükünün de azalmaya başladığını belirten Koca, "Ankara için de bir yükseliş söz konusuydu, bugün itibariyle düşüşe geçmiş oldu.