Anasayfa /  Güncel

Sağlık Bakanı İran uçağındaki 132 yolcu ile ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan Türkiye'ye gelen uçaktaki 132 yolcu ve mürettebatın 14 gün gözlem altında tutulacağını söyledi.

Abone ol
Abone ol 25 Şubat 2020 13:55

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan Türkiye'ye gelen uçaktaki 132 yolcu ve mürettebatın 14 gün gözlem altında tutulacağını söyledi.

İran'dan İstanbul'a giden ve 132 yolcusu bulunan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na saat 10.29'da indi.

Tahran-İstanbul seferini yapan uçaktaki yolcuların Sağlık Bakanlığının da koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayeneleri yapıldı.

Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

"132 yolcu ve mürettebat 14 gün gözetim altında tutulacak"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan Türkiye'ye dönmek isteyen Türk vatandaşları için havayolunun açık olduğunu belirtti. 

Bakan Koca, 132 yolcu ve mürettebatın 14 gün karantina altında duracağını belirterek şunları söyledi: 

"İran’dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran’dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır.

Bu çerçevede THY’ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara’ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir."

Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınacak.

 

Yorumlar